Общинският съвет гласува увеличените заплати на градоначалника на Пловдив и

...
Общинският съвет гласува увеличените заплати на градоначалника на Пловдив и
Коментари Харесай

Гласуваха новата заплата на кмета на Пловдив

Общинският съвет гласоподава увеличените заплати на градоначалника на Пловдив и районните кметове, само че в отсъствието на кмета Здравко Димитров. Предложението за повдигането на парите в общинската администрация бе направено от Константин Георгиев от „ Кауза за Пловдив”, написа "Марица ".

Новите заплати бяха признати с 37 гласа „ за”, 7 - „ въздържали се” и 2 „ против”. Против бяха Слави Георгиев и Костадин Гаров, а въздържали се - седемте общински съветници от Българска социалистическа партия.

Така с 1851 лева по-висока заплата ще получава кметът Здравко Димитров, а нарастването за районните кметове е с 810 лева

До момента градоначалникът месечно взимаше по 1499 лева, с нарастването сумата, която ще прибира в джоба си ще е 3350 лева Шестте районни кмета пък вместо 1400 лева ще получават по 2210 лева

Останалите чиновници, на които се заплаща от общинския бюджет, ще имат 10 % растеж на заплатите, считано от 1 януари.

Преди гласуването Здравко Димитров излезе от залата, а на негово място седна заместникът му Анести Тимчев.

"Със сигурност заплатите би трябвало да са по-високи, само че казусът е в неналичието на храброст и воля, кметът да застане и да каже -Аз заслужавам повече ", разяснява Йордан Иванов от ДСБ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР