Общинският приют за 3 милиона лева в Горни Богров не

...
Общинският приют за 3 милиона лева в Горни Богров не
Коментари Харесай

Общинският приют за кучета в Горни Богров не отговаря и на действащите наредби

Общинският подслон за 3 милиона лв. в Горни Богров не дава отговор даже на настоящите наредби.

София стартира градежа на общинския подслон за кучета в Горни Богров незабавно откакто земеделското министерство разрешава кучета да се отглеждат единствено във външни кафези.

Наредбата работи единствено 6 месеца и е анулирана. Строежът, почнал през 2012 година, обаче продължава в прорез с разпоредбите – и в този момент там няма закрити пространства.

Наредбата се трансформира, само че на никое място не е записано, че приютите от открит вид би трябвало да се приведат в нещо друго.

--> „ Столична община няма законово съображение, на което да се позове, с цел да каже по този начин би трябвало да остане приютът. Тя не може да се възползва от противоправно деяние в предишното, с цел да тегли дивиденти сега. Съдът е намерил, че законът е нарушен и по тази причина е отменил наредбата”, сподели Стефан Ангелов.

Първата социална поръчка е за част от приюта с 840 кучета, което прави по към 1500 лева строителна себестойност на едно куче.

Държавната финансова ревизия открива, че договорът с общината е нарушен, тъй като компанията реализатор е надвишила двойно плануваните изключителни разноски за сметка на някои планувани.

Например не е платен шперплат за къщичките за кучета. Те костват нови 100 000 лв. в друга социална поръчка.

След 2 години капацитът се усилва с още близо 600 кучета. При нова социална поръчка себестойността нараства на 2500 лв. на куче.

Въпреки високата цена стените и подовете на пространствата не са от непропусклив материал, както изисква законът.

Клетките са заградени с мрежа. В публично писмо до bTV шефът на приюта твърди, че мрежата е платена от общинския бюджет. Пет дни по-рано твърдеше, че е подаяние от Министерството на защитата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР