Общинският председател на СДС Станимир Станчев и членове на партията

...
Общинският председател на СДС Станимир Станчев и членове на партията
Коментари Харесай

СДС почете жертвите на комунизма

Общинският ръководител на Съюз на демократичните сили Станимир Станчев и членове на партията сервираха венци и цветя пред паметника на жертвите от комунистическия режим, който се намира на площад „ Оборище “.

1-ви февруари публично е разгласен за Ден на благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим по предложение на президентите на България Желю Желев (1990-1997) и Петър Стоянов (1997-2002). На тази дата през 1945 година по заповед на Народния съд посрещат гибелта си регенти, депутати, офицери, министри и общественици.

„ Ние, наследниците на хора, които са потърпевши, би трябвало да помним този ден и да го почитаме. Не би трябвало да позволяваме тези мракобесни времена да се връщат в Новата история. Занапред би трябвало да го предадем и като завет на нашите наследници. Призоваваме за едно примирение. Дори и тези, които са правили тези несгоди, би трябвало да бъдат опростени. Ние прощаваме, само че не забравяме, и нека и Господ им елементарни. “, сподели общинският консултант Станимир Станчев.

По традиция всяка година първата демократична партия в България свежда глави пред жертвите на комунистически режим.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР