Общинският оперативен щаб към Община Мездра за превенция на разпространението

...
Общинският оперативен щаб към Община Мездра за превенция на разпространението
Коментари Харесай

Общинският оперативен щаб за превенция на разпространението на коронавируса заседава в Мездра

Общинският действен щаб към Община Мездра за предварителна защита на разпространяването на ковид организира първото си съвещания. Заседанието беше намерено от кмета Иван Аспарухов, който е и ръководител на щаба. Той съобщи, че Общината е подхванала нужните ограничения, за прекратяване на проведените всеобщи мероприятия в пространства, които са общинска благосъстоятелност. Прецизиран е пропускателният режим в постройката на Общинската администрация, като не се позволява струпване на огромен брой хора в Центъра за услуги и информация на жителите, както и в кабинетите, в които директно се работи с консуматори на административни услуги. В детските, образователни, обществени и здравни заведения се прави засилена стерилизация и постоянна аерация на пространствата.
Препоръчително е притежателите на търговски обекти и различен тип публични здания постоянно да дезинфекцират пространствата. „ Всеки би трябвало е виновен пред себе си и обществото, акцентира Аспарухов. Но не можем спрем живота. На този стадий не е належащо предприемането на по-строги ограничения. Ако се наложи обаче, такива ще бъдат подхванати. “
Заместник-кметът Нели Минева осведоми, че от началото на тази седмица фрапантно е намлял броят на децата, които посещават 5-те детски градини в общината и техните филиали по селата. Така да вземем за пример, от 491 деца по лист в ДГ „ Детелина “, „ Мир “, „ Роза “ и „ Слънчице “ в гр. Мездра през днешния ден са пристигнали едвам 140, а ДГ „ Звездичка “ в село Зверино от три дни изобщо не работи. В тази връзка кметът Аспарухов подреди да се потърси документално пояснение от директорката на ДГ „ Звездичка “ за какво детската градина е затворена.
Началникът на отдел „ Образование, обществени действия и опазване на здравето “ Елена Нанова заяви, че по напътствие на Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) ръководителите, личният състав и потребителите на 7-те обществени услуги, държавно делегирана активност - Преходно жилище, Защитени жилища №1 и 2, ЦНСТ №1, 2 и 3 и Дом за остарели хора - Мездра, са осведомени с ограниченията за предварителна защита на COVID-19, издадени от Световната здравна организация. Превантивните ограничения са налични на уеб страницата на Министерството на здравеопазването.
Същевременно Община Мездра е изпратила информация в АСП за нуждата от защитни маски и дезинфектанти за потребностите на обществените услуги, държавно делегирана активност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР