Общинският младежки съвет-Асеновград отчете дейността си за 2022 г., съобщиха

...
Общинският младежки съвет-Асеновград отчете дейността си за 2022 г., съобщиха
Коментари Харесай

Благотворително: Общинският младежки съвет-Асеновград събра и дари над 12 000 лева на нуждаещи се

Общинският юношески съвет-Асеновград регистрира активността си за 2022 година , оповестиха от Общината.

За една година са осъществени редица благородни начинания , в помощ и поддръжка на асеновградчани. Подпомогнаха се с дела за събиране на финансови средства –  2 деца, нуждаещи се от пари за лекуване. С хранителни артикули пък, за Великден и Коледа, бяха зарадвани над 100 възрастни в потребност.

Общата сума, събрана и дарена от Общински юношески съвет с благотворителна цел, е в размер на 12 340 лв. . Сред осъществените дела са благотворителни базари, концерт, футболен шампионат и други

„ Община Асеновград постоянно е подкрепяла развиването и концепциите на младежите и ще продължи да го прави. Инициативните младежи са нашето ярко бъдеще и религия. Те връщат вярата на съгражданите ни, които се нуждаят от поддръжка. Дори една протегната ръка с топла усмивка на лицето и добра дума от време на време е задоволителна, с цел да знае нуждаещият се, че има на кого да разчита. Аз, като кмет на общината, адмирирам активността на Общински юношески съвет и съм щастлив, че всяка година реализират отлични резултати от своите мероприятия. В мое лице младежите постоянно могат да намерят другар и сътрудник “, показва кметът на Асеновград доктор Христо Грудев.

Администрацията изготви Годишен проект за младежка политика на общината за 2023 година Същият е съгласуван точно с предложенията на членовете от Общински юношески съвет, който към този момент е със статут на съдружие и личен бюджет, отпускан годишно от община Асеновград. Целта при реализирането на проекта е включване на младежите в публичния живот и взаимно реализиране на още доста благотворителни начинания. Чрез осъществяването, общината ще се стреми да обезпечи опция за реализация на концепциите на младежите – поданици на община Асеновград. Идеята е посредством разпространение на идеите им, напъните на основателите да бъдат оценени и поощрени от асеновградчани.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР