Общинският кризисен щаб в Пловдив не обмисля въвеждане на нови

...
Общинският кризисен щаб в Пловдив не обмисля въвеждане на нови
Коментари Харесай

Общинският кризисен щаб в Пловдив се събра днес, ето какво решиха

Общинският спешен щаб в Пловдив не обмисля въвеждане на нови ограничавания. Около тази позиция се сплотиха членовете му на свое онлайн съвещание, свикано през днешния ден от ръководителя доктор Калин Калинов.

На съвещанието бяха разисквани усложнената епидемиологична конюнктура и готовността на общинските лечебни заведения за идната пета вълна на COVID-19. Доктор Калинов удостовери техническата обезпеченост на лечебните заведения, само че и акцентира кадровия недостиг на системата. " Работим в доста добър синхрон с РЗИ и Областния спешен щаб “, показа Калинов. Във всички позволения, които общината издава за обществени мероприятия, категорично са разказани ограниченията от заповедите на Министъра на опазването на здравето. Служители на Оперативна програма " Общинска защита “ и Общинска полиция реализират надзор върху спазването на тези ограничения.

На съвещанието бе коментирано, че не престават да работят мобилните имунизационни екипи, които одобряват заявки за имунизиране на работни колективи и по-големи групи от хора. Възможността за потребление на мобилните екипи е налична и за персоналните лекари и техните пациенти.

Общинският спешен щаб приканва жителите да се имунизират и да съблюдават строго противоепидемичните ограничения, оповестени от Националния пандемичен комитет.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР