Общинският бюджет се увеличава с над 6 млн. лева в

...
Общинският бюджет се увеличава с над 6 млн. лева в
Коментари Харесай

Бюджетът на Пловдив порасна с 6 млн. лева

Общинският бюджет се усилва с над 6 млн. лв. вследствие на средствата, преведени от Министерството на финанси за държавно делегирани действия. В началото на тази година Общината възнамерява доходи и разноски за 418 083 124 лв., а с прехвърлянията, направени към 31 март, финансовата рамка се завишава до 424 330 257 лв.. Общинският съвет ще утвърди на идната сесия през другата седмица предлагането за актуализация, квалифицирано от екип на зам.-кмета Величко Родопски.

Парите са предоставени най-вече за действия и заплати в образованието, чиито звена се финансират от страната. Така спомагателни средства в размер на 1,1 млн. лв. са отпуснати по национална стратегия „ Изграждане на учебна STEM среда”. Пари са дадени и по отношение на нарастване на потенциала до 30 места на Центъра за социална поддръжка, който се намира на бул. „ Марица” 21.

Към края на март от държавния бюджет са преведени на Община Пловдив 1,9 млн. лв. за покриване на разноски за транспорт на пасажери в градския превоз. Превозвачите получават дотации и обезщетения от два източника - Общината и страната, за преференциалното понижение на карти и за неефективни линии.

Бюджетът ще бъде обновен по време на сесията на Общинския съвет на 10 юни.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР