Общинските власти ще могат да налагат глоби за нерегламентирано изхвърляне

...
Общинските власти ще могат да налагат глоби за нерегламентирано изхвърляне
Коментари Харесай

Общините ще могат да глобяват за нерегламентирано изхвърляне на строителни отпадъци

Общинските управляващи ще могат да постановат санкции за нерегламентирано изхвърляне на строителни боклуци, както и в случай че притежателите или ползвателите не поддържат непорочност в парцелите си или към тях, реши на първо четене Народното събрание.

От ГЕРБ-СДС, които са вносителите на законопроекта, обясниха, че в в този момент настоящото законодателство има пропуски и това постанова да бъдат направени промени. В момента общините могат да одобряват разпоредба с изискванията и реда за изхвърляне на боклуци, само че могат да постановат наказания единствено за част от нарушаванията от страна на жителите.

На първо четене Народното събрание одобри промени в Закона за ръководство на отпадъците, които уголемяват случаите, в които локалните управляващи могат да постановат санкции за нерегламентирано изхвърляне на боклуци. Този законопроект беше импортиран от ГЕРБ-СДС и има за цел да усъвършенства регулациите в региона на ръководството на отпадъците и глобите за нарушавания.

Петър Петров от " Възраждане " посочи, че с изключение на жителите, би трябвало да бъдат глобени и кметовете, които позволяват нерегламентирано изхвърляне на боклуци.

В отговор от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи разясниха, че и сега кметовете подлежат на глоба и е доста по-важно да се обзет жителите, които изхвърлят отпадъците си на противозаконни сметища.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР