Общинските власти на Сардиния предлагат субсидии до 15 000 EUR

...
Общинските власти на Сардиния предлагат субсидии до 15 000 EUR
Коментари Харесай

Община в Италия дава по 15 000 евро на всеки купувач на жилище

Общинските управляващи на Сардиния оферират дотации до 15 000 EUR на хора, които купуват жилища в едва обитаемоте градове на острова. Проектът, за който са отпуснати 45 млн. EUR, е ориентиран към битка против приключването на хора от селските региони и стимулиране на стопанската система на районите.

Безвъзмездната помощ би трябвало да бъде ориентирана към покупка или ремонт на къща в Сардиния, която се намира в обитаемо място с население до 3000 души.

Максималният размер на дотацията не може да надвишава 15 000 EUR и би трябвало да покрива не повече от половината от разноските за покупка или ремонт.

Кандидатите би трябвало да се записват като пребиваващи в Сардиния в границите на 18 месеца от идването им там.

Италия се бори с обезлюдяването и изоставянето на селските региони от дълги години. Над 20 общини в Италия вземат участие в програмата „ Къщи за 1 EUR “, като 5 от тях се намират в Сардиния: Монтреста, Нулви, Романа, Ололай и Бонанаро.

В Италия стартира да работи и стратегия за групово финансиране на недвижими парцели, при която вложителите връщат инвестиции си капитал и получават 6-10% от тази сума.

През 2022 година държавното управление разгласи подготвеност да компенсира 110% от разноските за усъвършенствания на енергийната успеваемост на съществуващи домове, което би могло да подтиква притежателите на жилища от по-малко заможните селски региони да модернизират домовете си.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР