Общинските власти на Рим приеха план за превръщането му в

...
Общинските власти на Рим приеха план за превръщането му в
Коментари Харесай

Европейска столица се превръща в умен град

Общинските управляващи на Рим одобриха проект за превръщането му в " интелигентен град " (Il Piano Roma Smart City). Той планува навсякъде потребление на новите цифрови технологии и основаване на градска среда, приспособена към потребностите на потребителите. Публикуваният план съдържа 81 плана, част от които към този момент се осъществят. В тях са залегнали главните правила на " умните технологии ", които ще се употребяват в италианската столица.

В проектите са посочени главните посоки за видоизменение. Сред тях са сигурност, развиване на стопанската система и културата, трансформиране на градската среда, туризъм, обучение, обществени планове, енергетика, околна среда.

Проектът " Римска платформа за данни " ще събира и проучва вътрешните и външни данни, които касаят италианската столица. Това ще са обществени данни. Планира се да могат да се вършат опити с услуги и модели на съдействие с институции и частни лица. Крайната цел на плана е да се подкрепи туризма и икономическото развиване на Рим, а също по този начин да се увеличи сигурността и да се дават нови услуги на обществото.

Платформата Star за проучване положението на пътищата в Рим е основана за по-ефективно ръководство на повредите и плановите поправки на пътищата на общината. С помощта на новото ръководство ще бъде основана карта на пътищата, на които би трябвало да бъде възобновена настилката. Целта на системата е оптимизация на разноските за сметка на точното обмисляне на ремонтните действия. Това би трябвало да понижи разноските в бъдеще до три пъти.

В рамките на плана Life-Diademe ще бъде пусната нова система на ръководство на уличното осветяване, която цели понижаване потреблението на електрическа енергия с 30%, потребление на по-малко ток. Мрежа от 1000 датчика, инсталирана на пробна площадка в квартала на Световния изложбен център в Рим, ще събира данни за шумовото замърсяване, придвижването на колите и замърсяването на въздуха.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР