Общинските съветници във Варна вчера подкрепиха с 43 гласа процедурата

...
Общинските съветници във Варна вчера подкрепиха с 43 гласа процедурата
Коментари Харесай

Община Варна стана собственик на Дупката

Общинските съветници във Варна през вчерашния ден поддържаха с 43 гласа процедурата по разпродажба на на сдружението " Централен повсеместен магазин - Варна ", с което Общината закупи терена на така наречен Дупка в центъра на града.

Общинският съвет одобри крайния ликвидационен баланс на " ЦУМ - Варна ", както и отчета на ликвидатора. Гласувано е парцелът с повърхност от 2 915 кв. м да бъде предаден за ръководство на Община Варна. Това е по-големият дял от собствеността на терена, към 900 кв. са частна благосъстоятелност.

Докладната бележка за ликвидацията на ЦУМ беше импортирана от общинската администрация, а заместник-кметът по правните въпроси Диан Иванов предизвести, че в случай че няма гласоподаване по тази точка, общината може да изгуби собствеността върху по този начин наречената Дупка.

От пресцентъра на Общинския съвет във Варна оповестиха и че през вчерашния ден още веднъж не е определен краткотраен кмет на регион " Одесос ". След скришен избор двамата заместник-кметове на централния регион, всред които по закон би трябвало да се реализира изборът, не събраха нужния брой гласове. За Емилия Христова гласоподаваха 25 общински съветници, а сътрудника ѝ Атанас Христов - 22. За определянето на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион " Одесос " са нужни 26 гласа от 51-членния състав на Общинския съвет.

Временен кмет на регион " Одесос " би трябвало да бъде определен откакто с решение на Общинската изборна комисия бяха прекъснати предварително .

До вота се стигна, откакто бяха прекъснати пълномощията на определения през есента кмет Цветнен Цветков. Причината и претекстовете за това са открити фирмена благосъстоятелност..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР