Общинските съветници в София решават дали да върнат картата за

...
Общинските съветници в София решават дали да върнат картата за
Коментари Харесай

СОС решава окончателно за картата за една линия за градски транспорт в София

Общинските съветници в София вземат решение дали да върнат картата за една линия в столичния градски превоз. Наскоро месечната карта за една линия отпадна с влизането на новата тарифна политика от началото на годината.

Това решение на СОС провокира вълна от неодобрение измежду столичани, за които тази карта е била най-удобна. В последна сметка ръководителят на общинския съвет Георги Георгиев предложи картата да бъде върната.

„ Центъра за градска подвижност (ЦГМ) няма да разяснява решенията на Общинския съвет, нашата работа е да ги изпълняваме “, съобщи изп.-директор на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев.

Според него в случай че съветниците гласоподават предлагането, ЦГМ ще възобнови от 15 март продажбата на картите за една линия в този тип, в който са планувани в наредбата.

„ Връщането на картата за една линия няма да докара до избран доход, който ЦГМ очакваше след въвеждане на новата тарифна политика. Това е политическо решение, тъй че Центъра за градска подвижност ще се съобрази с него “, разясни Дилчев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР