Общинските съветници в Пловдив ще гласуват за втори път ПУП-а

...
Общинските съветници в Пловдив ще гласуват за втори път ПУП-а
Коментари Харесай

Гласуват плана за пътната връзка, която трябва да поеме трафика в Кючука след пробива под гарата

Общинските съветници в Пловдив ще гласоподават за повторно ПУП-а на улица „ Кукуш”, която би трябвало да се трансформира в съществена пътна артерия в регион „ Южен”. Преди година регулацията на улицата, с нейното уголемение, не бе призната в локалния парламент, защото липсваше изясненост по отношение на бъдещето на Бетонния мост.

Преработеният Подробен устройствен план е минал през ЕСУТ, а на следващия ден ще бъде и гласуван в локалния парламент. Видно от документите, с изключение на проекта за разширението на улицата, са наложени и двете връзки сред „ Южен” и „ Централен” – новият бетонен мост, както и пробивът под гарата.



В момента улицата е тясна и в не изключително положително положение. ПУП-а планува разширения тук-там, най-много в зоната преди надлез „ Родопи”, а към него ще има нови постъпи.

Улицата ще бъде от фундаментално значение за цялата зона, в случай че бъде осъществена, защото след завършването на пробива под гарата, сегашният Бетонен мост ще бъде демонтиран. Именно във времето, когато него го няма, улица „ Кукуш” ще бъде връзката сред надлез „ Родопи” и пробива под гарата.

Ул.„ Кукуш” е и част от така наречен Южна дъга, която участва и в новия, и остарелия Общ организационен проект. Тангентата би трябвало да потегля още от „ Модър-Царевец” и да свършва до надлез „ Родопи” през улица. „ Академик Петър Динеков.

Освен, че улицата ще бъде разширена тук-там, тротоарите също ще бъдат напревени по-големи. Предвижда се и построяването на редица паркоместа в зоната към жилищните блокове.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР