Общинските съветници в Пловдив гласуваха над 4,6 милиона лева за

...
Общинските съветници в Пловдив гласуваха над 4,6 милиона лева за
Коментари Харесай

Общинските съветници гласуваха пари за нов парк в Пловдив

Общинските съветници в Пловдив гласоподаваха над 4,6 милиона лв. за обособяването на нов парк. Той ще се намира в западната част на Гребната база. Предвижда се през идващите 5 години да бъдат залесени над 650 декара повърхност. Целта е по този метод да се ограничи навлизането на фини прахови частици към града.


Паркът ще включва четири подзони, които ще бъдат облагородени и засадени с локални типове дървета. Ще има места за отдих, както и алеи, построени от естествени материали.
Иван Тотев – кмет на община Пловдив: " В момента територията е значително безстопанствена. В част от територията виждаме пасищни площи, на много от местата са изхвърлени строителни боклуци. "
Зоната ще бъде оградена, а достъпът ще бъде следен. Според общинските съветници от опозицията се оповестиха срещу новия новия парк.
Слави Георгиев – общински консултант от Патриотичен фронт: " Там към този момент има действителен парк, който изисква козметични промени. На по-голямата част от тези 650 дка към този момент има съществуваща гора, която не е саморасляк от човешко насаждение. "
Работата по обособяването на новата зелена зона на Пловдив ще стартира от идната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР