Общинските съветници в Нова Загора приеха бюджета за 2024 г.

...
Общинските съветници в Нова Загора приеха бюджета за 2024 г.
Коментари Харесай

Общинските съветници в Нова Загора приеха бюджета за 2024 г. в размер на 53,2 млн. лв.

Общинските съветници в Нова Загора одобриха бюджета за 2024 година в размер на 53,2 млн. лева, оповестиха от общинския пресцентър.

Според кметът Галя Захариева цели са гарантиране на издръжката и заплатите по браншове, поправки на инфраструктурата в малките обитаеми места (85 на 100 от парите за настоящи поправки са заделени за тази цел), планиране на разнообразни обекти, устойчиво развиване на опазване на здравето, обществени действия, обучение и просвета, решение на ВиК проблемите в разнообразни обитаеми места.

Общо 6 254 458 лв. са планувани за финансови разноски за актуалната година. Основните акценти в финансовата стратегия са възобновяване на инфраструктурата в града и обитаемоте места, облагородяване на междублокови пространства, планиране и главен ремонт на централна пешеходна зона.

Близо 50 на 100 от средствата за планиране в финансовата стратегия са за дребните обитаеми места - за планиране и създаване на детски площадки, благоустрояване на централни зони в селата, планиране и главен ремонт на читалища, поправки на пътища и други

Данъкът върху недвижимото имущество и такса боклук за град Нова Загора се усилват от тази година, заяви Галя Захариева. За апартамент във втора зона налог недвижими парцели ще се усили с към 30 лева, а такса боклук приблизително с 10 лева за година.

По думите й от 10 години жителите на града са внасяли по-малко пари и са получавали по-малко услуги. Причината съгласно нея е, че през 2006 година, съгласно измененията в закона, градът Нова Загора е първа категория, втора група. Тази смяна обаче не е била отразена в софтуерния артикул на фирмата-собственик на софтуерен модул " Местни налози и такси ", оторизирана да автоматизира дейностите, осъществени от отдел " Местни налози и такси " в Община Нова Загора. Вместо това в него категорията е маркирана като втора. Сметната палата е поискала от общината да се промени облагането и да се извърши законът. Не се планува облагане за предходните години. Събраните средства ще бъдат вложени в финансовата стратегия на града.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР