Общинските съветници в Батак отказаха да гласуват оставката на кмета

...
Общинските съветници в Батак отказаха да гласуват оставката на кмета
Коментари Харесай

Общинските съветници в Батак отказаха да гласуват оставката на кмета Петър Паунов

Общинските съветници в Батак отхвърлиха да гласоподават оставката на кмета Петър Паунов. Мотивът е, че липсват законови учредения за това, защото Паунов не е отсъствал неоснователно от работа, не е осъждан и самият той не си е подал оставката, с цел да се подложи на гласоподаване. Кметът не участва на сесията, защото от 9 октомври е в болнични, заяви БНР.

В началото на седмицата прокуратурата повдигна обвиняване против Паунов поради противозаконна продажба на парцел край язовир Батак. А през вчерашния ден общинските съветници от ГЕРБ го приканиха да се откаже от кметския пост, поради скандал информация, че синът му е печелил публични поръчки на общината.

Независимо че Българска социалистическа партия излизат с оборване на това, което се случва, че към предишните три мандата не е бил в спор на ползи, най-малко в последния си мандат всички публични поръчки, които се извършват на територията на община Батак, минават през компании, които са директно свързани с кмета на общината, разяснява депутатът от ГЕРБ Десислава Костадинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР