Общинските съветници решиха да се проведе конкурс за избор на

...
Общинските съветници решиха да се проведе конкурс за избор на
Коментари Харесай

Обявяват конкурс за нов омбудсман на Пловдив

Общинските съветници взеха решение да се организира конкурс за избор на публичен медиатор с 46 гласа „ за “. Причината е, че мандатът на градския омбудсман е 4 години, а заемащият в този момент поста е към този момент шеста година. Конкурсът би трябвало да се организира до 30 септември. На сесията беше образувана краткотрайна комисия от 7 съветници, които ще правят оценка претендентите. Те са Ангел Славов, Добромира Тошева, Румяна Толова, Таня Георгиева, Евелин Парасков, Стефан Послийски и Стефан Аксиев.

Сред условията за обмудсман е наложително висше обучение. Освен това претендентът няма право да бъде член на партия, да съвместява поста с работа в общинска и държавна администрация, да взе участие в профсъюз и в ръководство на търговски сдружения. На състезанието искащите да заемат позицията би трябвало да показват идея за посредническата активност сред жители, разнообразни организации и институции, а на събеседването да я защитят. Препоръчителна е правната просвета.

По време на сесията наемателите на пространствата и оборудването в Дома на културата „ Борис Христов”, чиято активност е лимитирана поради изключителните ограничения, желаеха от Общината да им бъде понижен наемът. Според пандемичните ограничения на културните прояви бяха допускани до 30% гости, по-късно - до 50 на 100. Старейшините обаче отхвърлиха с 38 гласа „ въздържал се “. Само 8 общински съветници бяха съгласни.

Предложението беше импортирано от Демократична България, като в него те акцентираха, че локалната администрация би трябвало в оптималната степен да спомага на физическите и юридическите лица, които провеждат културни и развлекателни мероприятия, още повече че градът завоюва влиятелната купа Европейска столица на културата 2019.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР