Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет

...
Общинските съветници от ВМРО внасят предложение до Столичния общински съвет
Коментари Харесай

ВМРО: „Красно село“ е заложник на политическия инат

Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация внасят предложение до Столичния общински съвет за избор на краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на регион „ Красно село “. Правомощията на определения 2019 година кмет от „ Демократична България “ – Росина Станиславова, бяха прекъснати заради открит спор на ползи. СОС не съумя да избере кмет нито на 9-и, нито на 16-и март. Почти месец регионът стои действително без кмет и без ръководство. Прие се неуместно решение, с което разпореждат на столичния кмет Фандъкова да дефинира един от заместник-кметовете на „ Красно село “ за кмет. Такава заповед няма, а евентуално няма и да има. Това обявиха от Вътрешна македонска революционна организация.

``Подобно решение е безусловно нелегално и е ясно, че няма да създаде ефект``, прибавиха от политическата групировка.

``ВМРО - София преди седмица изведе формула за излизане от систуацията - след неуспеха да бъде определен един от тримата заместник-кметове на „ Красно село “, следва да се продължи процедурата``, безапелационни бяха от Вътрешна македонска революционна организация.

``Тъй като действително трета седмица Общинският съвет не може да излезе от обстановката, внасяме предложение с план за решение, като с изключение на избор на кмет на районна от Вътрешна македонска революционна организация предлагаме и настояваме да се включат още две решения:
Възлагане на цялостна финансова инспекция на регион „ Красно село “ за метода и реда, по който са харчени средствата от бюджета за интервала 2019-2023 г.;Предоставяне на всички материали и информация за всички спрени административни производства в региона, в това число по заявки, тъжби и сигнали на жители.``
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР