Общинските съветници от ВМРО се поздравиха със сериозен успех след

...
Общинските съветници от ВМРО се поздравиха със сериозен успех след
Коментари Харесай

Съветниците от ВМРО с активен принос в изготвянето на проекта за бюджет на Община Русе

Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация се поздравиха със сериозен триумф след приключването изключителната сесия на Общинския съвет в понеделник - по-голямата част от импортираните от тях оферти за корекции на проектобюджета за 2023 година на Община Русе бяха признати.

Изучаването на предмета " Русезнание ", въведен в русенските учебни заведения преди повече от 15 години по предложение на Искрен Веселинов, тогава общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация, ще получи за настоящата година дофинансиране във тип на билети за музеи в Русе, които учениците да посетят. Решено бе за идната образователна година с общински средства да бъде направено ново обновено помагало по предмета.

Изцяло бе признато предлагането на съветниците от Вътрешна македонска революционна организация да се усилят средствата за провеждането на годишния Джаз фестивал в Русе, както и за основаването на Алея на джаза в града ни.

Ще има нарастване и на средствата в звено КООРС за създаване на видеонаблюдение на детски площадки, като се стартира от най-засегнатите от вандализъм, за предварителна защита на зачестилите вандалски прояви.

Също по тяхно предложение в финансови разноски ще бъдат планувани спомагателни средства за ремонт на детската градина в с. Червена вода, като сумата да бъде от запаса за непредвидени и неотложни разноски. Целта е градината да бъде подготвена за банкет на втора група деца от селото.

Увеличаването щата на Общинска полиция - Русе също бе признато. В най-кратък период, още през актуалната година да бъде открита процедура за нови назначения, като задачата е да се усилят чиновниците и от 6 да станат 11 общински служители на реда.

В бюджета залегна и предлагането за създаване на налична архитектурна среда в ОУ " Васил Априлов " - Русе с предугаждане средства за инсталиране на хидравлична платформа. Това ще бъде второто учебно заведение, в което по предложение на патриотите ще бъде построена налична среда.

По предложение на съветниците от Вътрешна македонска революционна организация към този момент е направено планиране и през идната година следва облагородяване на пространството към блоковете " Асен ", " Петър " и " Калоян " в ЖК " Здравец - Изток ".

Направените корекции в бюджета на Община Русе за 2023 година посредством предложенията на съветниците от Вътрешна македонска революционна организация са следващото доказателство, че деликатно наблюдават разпределянето на общинските средства в интерес на потребностите и желанията на съгражданите си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР