Общинските съветници от тематичната коалиция ГЕРБ-СДС и Демократична България наказват

...
Общинските съветници от тематичната коалиция ГЕРБ-СДС и Демократична България наказват
Коментари Харесай

Иван Таков: ГЕРБ-СДС и ДБ наказват софиянци на социално-икономически принцип с приетата Наредба за зони с ниски емисии

Общинските съветници от " тематичната коалиция " ГЕРБ-СДС и Демократична България санкционират софиянци на социално-икономически принцип с признатата Наредба за зони с ниски излъчвания на нездравословни субстанции в атмосферния въздух на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков по време на присъединяване си в предаването " Тази заран " по bTV.

" В тази Наредба са препоръчани палиативни ограничения, сподели той. - Тези, които имат пари, ще влизат с колите си в центъра. За тези, които нямат, ще бъде неразрешено. Тези ограничения няма да доведат до възстановяване качеството на атмосферния въздух, а ще усилят натиска към допирателните улици и булеварди. Защото ръководещите в София не плануват създаване на някакъв специфичен купол, който да държи въздуха чист тъкмо в това каре ".

В предаването " Денят стартира " по БНТ1 заместник-председателят на Комисията по превоз и пътна сигурност в СОС Калоян Паргов означи, че Наредбата визира три месеца от годината - от декември до февруари. " Доказано преди всичко по това време замърсители на атмосферния въздух са отоплителните печки на твърдо гориво. Столична община извършва редица планове, с цел да може всички семейства да преминат към екологично отопление, разяснява той. - Сред замърсителите на второ място е превозът в София. И тук идва огромният въпрос - с приемането на Наредбата дали Столична община не лимитира правата на част от жителите? Независимо какъв брой на брой са те - 38-39 000 или 70-80 000. Тази статистика следва да забележим от регистрацията на стикерите от техническите прегледи ".

Калоян Паргов напомни, че общинските съветници от Българска социалистическа партия от години приказват за развиването на София на две скорости. " Едни от жителите към този момент мислят за цялостна цифровизация и за по-чиста среда, а други живеят на ръба на оцеляването, означи той. - Когато приказваме за ограничения, Столична община би трябвало да бъде солидарна. След като лимитира част от жителите, би трябвало да спре и тези пушещи рейсове и други транспортни средства, които също способстват за замърсяването на атмосферния въздух. Особено дизеловите рейсове, които Следствен отдел към окръжна прокуратура купи през 2016-та година с пари от Програма " Околна среда ". Това беше висша нелепост! ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР