Общинските съветници от Синя София призовават водещите политически формации в

...
Общинските съветници от Синя София призовават водещите политически формации в
Коментари Харесай

"Синя София" предупреждава, че животът в града скоро ще блокира

Общинските съветници от „ Синя София " приканват водещите политически обединения в Столичния общински съвет (СОС) да спрат с нападките между тях и да стартират градивен разговор. Това се показва в тяхна позиция, публикувана от коалиция КОД.

На съвещанието на СОС през вчерашния ден още веднъж не беше определен ръководител на съвета. Следващото съвещание е планувано за 11 януари следващата година.

Това докара до обстановка, в която СОС няма определен ръководител и зам.-председатели и не е структуриран председателскияt му съвет. Не са определени Постоянни комисии на СОС, без чието мнение е невероятно отчетите на общинските съветници и администрацията на Столична община да бъдат обсъждани и одобрявани от СОС, показват от „ Синя София ". Те означават още, че от септември се натрупат десетки отчети по значими градски проблеми без решение, зад тях стоят проблемите на хиляди хора и остава блокирана работата на доста институции, както и на бизнеса. План-сметката за чистотата на Столична община няма да се одобри. Това ще докара до намаление качеството на услугите по сметосъбиране, сметоизвозване, метене, миене, разчистване на сняг и така нататък, считат от „ Синя София ".

„ Кметът е задължен да показа за утвърждение от СОС на конструкция на общинската администрация, което очевидно скоро няма да се случи и по този начин ще се блокират възможните промени в ръководството. Скоро няма да бъде импортирана и Програмата за ръководство на кмета, която той по закон е задължен да показа пред СОС и която директно е обвързвана с бюджета за идната година ", се показва още в позицията.

Според съветниците от „ Синя София " блокирането на СОС ще докара до това, че евентуално ще се забави и разискването на „ Бюджет 2024 година "

Те напомнят, че кметът Васил Терзиев е декларирал, че Столична община ще загуби сериозна финансова безплатна помощ, в случай че до края на 2023 година не бъдат разплатени осъществените действия по редица европроекти. Разплащането може да стане единствено с решение на СОС, който без определен ръководител не може да вземе решение за тази цел.

Както " 24 часа " заяви, по-рано в позиция, изпратена до медиите, общински съветници от " Продължаваме промяната – Демократична България " ( " Спаси София " ) обявиха, че държанието на опозиционните политически групи през вчерашния ден е било безконтролно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР