Общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив изразяват сериозното си безпокойство

...
Общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив изразяват сериозното си безпокойство
Коментари Харесай

Съветниците от ПП-ДБ питат: Как се противопоставя община Пловдив на символите на омраза и агресия в града?

Общинските съветници от ПП-ДБ в Пловдив показват сериозното си безпокойствие от следващата деструктивна демонстрация в града на тепета - вандалския акт на скалите на Младежкия рид, които бяха надраскани със признака на омразата и експанзията - Z. Грозният случай провокира угриженост в обществото, а неналичието на предварителна защита от страна на локалната администрация за попречване на сходни грозни произшествия е повече от притеснителна, безапелационни са съветниците.

От групата Политическа партия – Демократична България внасят искане до Община Пловдив, в което търсят незабавни отговори на следните въпроси:

2.Разглежда ли се опцията за разширение на обсега на видеонаблюдението, в това число и тепетата в града. Това би осигурило по-голяма отбрана и опция за идентификация на вандалите.

3.Как се обезпечава защитата на тепетата в града и ще има ли промени в процедурите след следващата вандалска демонстрация?

4.Има ли плануван бюджет и график за от време на време разчистване на скалите от графити?

И на не последно място:

Междувременно, от локалната администрация оповестиха, че екип на „ Чистота “ са заличи новопоявили се драсканици на Младежкия рид.



За задачата е употребена пясъкоструйка, а нашарената скулптурна фигура на емблематичния козел е пребоядисана.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР