Общинските съветници от групата на ГЕРБ във Видин подадоха сигнал

...
Общинските съветници от групата на ГЕРБ във Видин подадоха сигнал
Коментари Харесай

ГЕРБ подаде сигнал за незаконен избор на председател на ОбС във Видин

Общинските съветници от групата на ГЕРБ във Видин подадоха сигнал до прокуратурата и регионалния шеф за жестоко нарушение на материалния и процесуалния закон, както и дейности глобени в Наказателен кодекс, с които изборът за ръководител на Общинския съвет в лицето на Светослав Славчев е противозаконен.

В документа се показва, че на извършеното съвещание на 24 ноември т.г. е сбъднат следен избор с белязани бюлетини, което е отразено в протокола по избора от представителя на ГЕРБ в комисията Тихомир Станчев.

„ Отварянето на изборната урна и изваждането на пликовете се извърши от Борислава Борисова и Тихомир Станчев в отсъствието на третия член на комисията Калин Петров, който се оказа, че пътува отвън града, респективно комисията работеше в състав от двама индивида. При отварянето на пликовете с бюлетини Тихомир Станчев установи, че два от пликовете, в които се съдържат бюлетини за Светослав Славчев, са маркирани отвътре на капаците на пликовете, като са сложени точки с химикал ”, се споделя в сигнала. Въпреки очевидното нарушение тайната на вота и грубото тъпчене на законодателството, еднолично председателката на комисията Борислава Борисова дефинира за определен за ръководител на ОбС-Видин Светослав Славчев.

„ По време на съвещанието, бяха нарушени съществени правила, както и разпореждания на Наказателен кодекс, защото Иванела Илиева – общински консултант, бе заплашвана и принуждавана да гласоподава по избран метод, като потвърди, че вотът й е верен с слагане на точка отвътре на капака на плика ”, декларират още от ГЕРБ и разясняват, че всички посочени в сигнала обстоятелства и събития са осъществени обществено пред длъжностни лица и жители, участвали на въпросното съвещание на Общински съвет.

От ГЕРБ упорстват за осъществяване на незабавна инспекция и предприемане на законови дейности.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР