Общинските съветници от групата на ГЕРБ във Видин подадоха сигнал

...
Общинските съветници от групата на ГЕРБ във Видин подадоха сигнал
Коментари Харесай

ГЕРБ иска анулиране избора за шеф на общинския съвет във Видин

Общинските съветници от групата на ГЕРБ във Видин подадоха сигнал до прокуратурата и регионалния шеф за жестоко нарушение на материалния и процесуалния закон, както и дейности глобени в Наказателния кодекс, с които изборът на Светослав Славчев за ръководител на общинския съвет е противозаконен.

В документа се показва, че на извършеното съвещание на локалния парламент на 24 ноември е сбъднат следен избор с белязани бюлетини, което е отразено в протокола по избора от представителя на ГЕРБ в комисията Тихомир Станчев.

" Когато отворихме урната и започнахме да отваряме пликовете с бюлетините, видях маркирани пликове. Самите бюлетини не бяха маркирани, само че пликовете, в които бяха поставени бюлетините, бяха маркирани с черен химикал. Не можахме да обявим за недействителен вота, защото третият член на комисията по желание не присъстваше на отварянето и броенето, трябвало да пътува в чужбина, потегли по-рано. Следователно ръководителят на Комисията по желание госпожа Борисова ги дефинира като годни. "

От ГЕРБ упорстват изборът за ръководител на Общинския съвет да бъде касиран и заради друга причина: държанието на водача на Българска социалистическа партия в крайдунавския град, добави Станчев, който е общински началник на партията.

" Един от общинските съветници беше заплашван от самото начало, по време на цялото съвещание. Аз седях тъкмо пред първия ред, до урната, чух част от диалога сред Иванела Илиева и Найден Йонов, водача на Българска социалистическа партия, там има и други сътрудници, които го чуха... Наистина това беше по-фрапиращо и шокиращо от самите маркирани пликове. Не знам кое е по-шокиращо. И двете неща в цялост би трябвало да създадат по този начин, че да се разгласи за недействителен този избор и да се организира ново съвещание ", посочи още Станчев. От ГЕРБ упорстват за осъществяване на незабавна инспекция и предприемане на законови дейности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР