Общинските съветници от групата на БСП за България в СОС

...
Общинските съветници от групата на БСП за България в СОС
Коментари Харесай

БСП привиква Фандъкова за драма с парното

Общинските съветници от групата на " Българска социалистическа партия за България " в СОС желаеха чуване на кмета Йорданка Фандъкова и на изпълнителния шеф на " Топлофикация - София " Александър Александров по проблемите на общинското сдружение и готовността му за началото на отоплителния сезон.

Това стана посредством публична декларация, показана от ръководителя на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите Иван Таков при започване на сесията през днешния ден. Съветниците от Българска социалистическа партия упорстват чуването да бъде при започване на идващото съвещание на СОС, което е планувано за 24 ноември.

" На прага сме на новия отоплителен сезон, а през последния месец тематиката за " Топлофикация - София " беше заметена под килима. Новината от средата на септември за обезпечаването на газови доставки до края на 2023 година и възможното прихващане на част от отговорностите към " Булгаргаз " като че ли успокоиха ръководещите в Столична община. А проблемите на общинското сдружение с задълженията се задълбочават ", сподели Иван Таков.

Той добави, че има писмо, изпратено от " Булгаргаз ", в което управлението на държавното сдружение упорства за съответен ангажимент от страна на " Топлофикация - София " и Столична община за равномерност в погасяването на насъбраните досега задължения.

" В това писмо е изразено и съществено терзание, че " Топлофикация - София " не покрива отговорностите си и продължава да натрупа задължения, които блокират работата и на " Булгаргаз ", добави Иван Таков. - Към този миг насъбраните отговорности единствено към това сдружение са стигнали 520 милиона лв.. А сумата, нужна на " Топлофикация - София " за газ през идния отоплителен сезон се чака да бъде към 900 милиона лв. ".

Общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия настояха на идната сесия на СОС кметът Йорданка Фандъкова и изпълнителният шеф на " Топлофикация - София " Александър Александров да показват информация за отговорностите на сдружението и оферти за решение на казуса с тях.

" Осигуряването на газ до края на 2023 година по никакъв метод не значи, че казусът е отхвърлен, в случай че сдружението на процедура се намира във финансов колапс и не може да си заплати количествата газ, които са му нужни, сподели Иван Таков. - Настояваме също да бъдем осведомени за това на какъв стадий сега е процедурата по желание на стратегически вложител, която е по отношение на проекта за рационализация, утвърден и признат от СОС.

Също по този начин държим да бъдем осведомени за това каква е готовността за гарантиране на естественото и безаварийно топлофикационно обслужване на жителите на София, както и за осъществяването на ремонтната стратегия на сдружението за есенно-зимния интервал. Настояваме да чуем и какви са гаранциите, че софиянци няма да останат на студено тази зима.

Темата за положението на " Топлофикация - София " е с голяма значимост освен за нашия град, само че и за страната. Общинското сдружение има доста сериозна обществена функционалност и е от извънредно значение за енергийната система на България. Затова управлението на Столична община и на сдружението дължат тези отговори на жителите ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР