Oбщинските съветници от групата на БСП Лява България в СОС

...
Oбщинските съветници от групата на БСП Лява България в СОС
Коментари Харесай

БСП вижда шапка пари в доклада на СО за подобряване на градската среда

Oбщинските съветници от групата на Българска социалистическа партия Лява България в СОС считат, че Столична община е платила една шапка пари, " с цел да ни бъде обяснение нещо от сорта, че е по-добре да си здрав и богат, в сравнение с безпаричен и болен ".

" Шапка пари, тъй като н е е ясно какъв брой е платила Столична община за отчета " Публичните пространства и публичния живот ", направен от екипа на проф. Ян Геел. Не е правена социална поръчка и не е гласуван от СОС ",

В свое мнение до медиите, Българска социалистическа партия разяснява, че " главният проблем даже не е в това. Основният проблем е, че този отчет за следващ път е фокусиран върху проучването и развиването на централната градска част на София. Освен това - Столична община заплаща за отчет, който оповестява явни за всеки софиянец констатации. "

 Датчанин създава проекта за бъдеща зелена София
Датчанин създава проекта за бъдеща зелена София

Ян Геел е поканен от столичния кмет Йорданка Фандъкова

" Факти и тези, за които общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия Лява България приказваме и отстояваме от години. Очевидно за ръководещите в Столична община, когато обстоятелствата и тезите са декларирани от скъпоплатен потвърден задграничен специалист, те са много по-ефективни и ефектни от думите на специалистите от опозицията ", разясняват общинарите от Българска социалистическа партия.

" Българска социалистическа партия не един път сме казвали, че огромният проблем на нашия град е диспропорцията в развиването на центъра и крайните квартали. Оценката за положението и направените вложения в централната част е давана неведнъж. Но неведими са резултатите в развиването на огромните жилищни комплески, в които живееят стотици хиляди софиянци. Видимо е, че там се вършат дребни неща, на парче ", разясняват в позицията си левицата.

" Нито един сериозен проблем на жилищните комплекси и крайградската зона не е решен изцяло и сложно. И очевидно, от Доклада на проф. Геел, не се възнамерява в обозримо бъдеще да бъде решен . В най-големия жилищен комплекс в София - " Люлин " има една метростанция. За съпоставяне във втория по-големина - " Младост " има 5. Как тъкмо ръководещите Столична община възнамеряват да " смъкват " от колите люлинци и да ги създадат пешеходци или велосипедисти ", чудят се от Българска социалистическа партия.

 София става зелен град с повече пешеходни зони и велоалеи
София става зелен град с повече пешеходни зони и велоалеи

Предстои да обвържат нови и остарели веоалеи

Българска социалистическа партия смятат, че " в случай че желаеме София да стане " град за хората ", то тогава столицата би трябвало да се развива хармонично и уравновесено. Така, че всеки софиянец да се усеща уютно и удобно в региона, в който живее. Да има достъп до паркова и културна инфраструктура, без да му се постанова да стиига в центъра на София. "

Завършват позоцията си с изказванието, че е нужна политическа воля и управническо мислене, каквито съгласно тях липсват в " столичния кмет и преобладаващата в СОС партия ГЕРБ ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР