Общинските съветници от групата Автентична лява левица в Пловдив Николай

...
Общинските съветници от групата Автентична лява левица в Пловдив Николай
Коментари Харесай

Петима съветници и 109 социалисти от Пловдив напуснаха БСП

Общинските съветници от групата " Автентична лява левица " в Пловдив Николай Радев, Тодор Стоилов, доцент Ангел Иванов, Йордан Василев и Добромира Тошева оповестиха, че приключват участието си Българска социалистическа партия. Причината за това били скандалните решения на 50-ия конгрес, където бяха изключени 14 социалисти отпред с Кирил Добрев, а 200 делегати напуснаха форума. Досегашната алена група разполага със 7 мандата в локалния парламент на Пловдив, оповестява " 24 часа ".

Другите двама общински съветници ги поддържаха. Това са доктор Атанас Баташки, наследник на шефа на Министерство на вътрешните работи болничното заведение проф. Илия Баташки, и превозвачът Димитър Чолаков, който е консултант от гражданската квота.

На процедура Българска социалистическа партия в Пловдив остава без посланичество в локалния парламент на Пловдив.

" Напускаме не Българска социалистическа партия, а партията на Нинова, която беше превърната от нея и хората й в дребна трапезна политическа мощ, влизаща в обединения с идеологически съперници като " Демократична България " и " Продължаваме промяната ". Заедно с тях 109 редови социалисти приключват участието си в Българска социалистическа партия ", разгласи шефът на алените съветници Николай Радев. Той и останалите съветници гравитират към Георги Гергов.

" Не ми беше елементарно да взема това решение. Аз съм партиен член от 35 години. Но с другарите ми не желаеме да имаме нищо общо с това управление ", съобщи Радев, който е и шеф на Английската гимназия в Пловдив. Той и сътрудниците му остават общински съветници и щели да работят за града и за реализацията на левите хрумвания.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР