Общинските съветници от група ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“ са депозирали в

...
Общинските съветници от група ПАТРИОТИТЕ – ВМРО“ са депозирали в
Коментари Харесай

Асен Даскалов отправи питане за еднократната помощ за второ дете и близнаци в Русе

Общинските съветници от група „ ПАТРИОТИТЕ – Вътрешна македонска революционна организация “ са подали в деловодството на Общински съвет – Русе план на устав по тематиката

Общинският консултант от „ Патриотите – Вътрешна македонска революционна организация ” Асен Даскалов насочи запитване до кмета на Община Русе по отношение на даване на еднократна финансова помощ при раждане на второ дете и при раждане на близнаци.

През 2020 година общинските съветници от група „ ПАТРИОТИТЕ – Вътрешна македонска революционна организация “ подават в деловодството на Общински съвет – Русе план на Правилник за разпределяне на еднократна финансова поддръжка за поощряване на раждаемостта и развъждането на деца на територията на Община Русе.

Имайки поради оферти от група „ ПАТРИОТИТЕ – Вътрешна македонска революционна организация “ устав работна група, в която взе участие и Асен Даскалов, създава оферти за изменение и допълнение на Наредба № 21 на Общински съвет – Русе за реда, метода и изискванията за разпределяне на еднократна финансова помощ на жители от бюджета на Община Русе.

С Решение № 358, признато с Протокол № 16/14.12.2020 година, Общински съвет – Русе приема препоръчаната Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 21. Част от новите разпореждания на Наредба № 21, признати с горепосоченото решение, плануват даване на еднократна финансова помощ на родители/осиновители при раждане на второ дете и при раждане на близнаци, когато детето/близнаците не е/не са настанено/и за развъждане отвън фамилията по реда на член 26 от Закона за протекция на детето.

В тази връзка Асен Даскалов насочва към кмета на Община Русе следните въпроси:

1. Колко са новородените деца в Община Русе за интервала от 01.01.2021 година до 31.12.2022 година?

2. Колко от новородените деца за интервала от 01.01.2021 година до 31.12.2022 година дават отговор на изискванията за приемане на еднократна финансова помощ на съображение член 2, т. 2 от Наредба № 21?

3. Колко родители/осиновители на новородени деца за интервала от 01.01.2021 година до 31.12.2022 година са подали в Община Русе заявление-декларация (Приложение № 2 към член 12а от Наредба № 21) за приемане на еднократна финансова помощ на съображение член 2, т. 2 от Наредба № 21?

4. Колко родители/осиновители на новородени деца за интервала от 01.01.2021 година до 31.12.2022 година са получили от Община Русе еднократна финансова помощ на съображение член 2, т. 2 от Наредба № 21?
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР