Общинските съветници от ДПС в Дупница излязоха с остра декларация

...
Общинските съветници от ДПС в Дупница излязоха с остра декларация
Коментари Харесай

Скандал в Дупница: Общинските съветници от ДПС скочиха срещу кмета Дангов

Общинските съветници от Движение за права и свободи в Дупница излязоха с остра декларация против кмета Първан Дангов. Те стачкуват против " грубото и безпардонно вмешателство " на градоначалника в работата на Общинския съвет.

На сесия преди дни бе поискана оставката на ръководителя на Общински съвет Костадин Костадинов, само че при гласуването той резервира поста си. Тогава кметът Дангов разгласи, че няма да участва на сесии, до момента в който Костадинов е ръководител. " Нямате право да притискате ръководителя на Общински съвет да подава оставка с ултиматум, че няма да присъствате на сесии. Ако разполагате с данни и обстоятелства за нарушавания на ръководителя на Общински съвет, ви призоваваме неотложно да сигнализирате способените институции. Не е в пълномощията на кмета да дефинира какъв да е председателстващ Общински съвет ", се споделя в декларацията.

12 партии и обединения си разпределиха 29-те места в Общински съвет, като Движение за права и свободи има два мандата

Ден след скандалната сесия пък се разбра, че е заменена ключалката от кабинета на Костадинов. " Бях в болничен и сътрудниците ми споделиха, че е заменена бравата. Не знам от кого и за какво, само че в кабинета се пази печатът на Общински съвет, както и доста документи. В първия работен ден след празника, ще схвана повече ", разяснява пред кореспондент Костадинов, напомня , 24chasa.bg .

Обяснението от страна на общинската администрация пък е, че при дежурните в постройката няма авариен ключ от кабинета, каквито има от всички останали стаи. В случай на някакъв случай като пожар, да вземем за пример от забравена печка, или пък наводнение, няма по какъв начин да се влезе в кабинета и да се реагира, това било направено от съображения за сигурност.

Навръх Националния празник 3 март Костадинов се оплака, че не бил позволен на общоградското празненство да произнесе слово. " Считам, че неглижирането на институцията Общински съвет, е следващият опит за провокация и основаване на напрежение сред локалната изпълнителна и законодателна власт. Недопускането на речта ми от страна на уредниците показва единствено боязън и е доста тъпо, че той дава звук на обществените събития в общината ", написа в профила си във фейсбук Костадинов.

 Скандал в Дупница: Общинските съветници от Движение за права и свободи скочиха против кмета Дангов - 2

 Скандал в Дупница: Общинските съветници от Движение за права и свободи скочиха против кмета Дангов - 3

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР