Общинските съветници от “Демократична България настояват за незабавната отмяна на

...
Общинските съветници от “Демократична България настояват за незабавната отмяна на
Коментари Харесай

“Демократична България” настоява за незабавното освобождаване на Ивайло Иванов от Столичен инспекторат

Общинските съветници от “Демократична България ” упорстват за незабавната анулация на назначението на някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов като началник на Столичния инспекторат.

В своя декларация те дефинират дейностите на кмета на София Йорданка Фандъкова като “безочие, което граничи с назначението на Делян Пеевски като ръководител на ДАНС ”.
 Въпроси към Фандъкова за какво някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи, освободен поради принуждение, застана отпред на Столичния инспекторат? Въпроси към Фандъкова за какво някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи, освободен поради принуждение, застана отпред на Столичния инспекторат?
" Г-жо Фандъкова, по кое време видяхте видеото с побоя над нашите дечица под прозорците на Министерския съвет, на метри от Вашия кабинет? ". С те...

За назначението на Иванов алармира в понеделник общинският консултант от “Демократична България ” Симеон Ставрев. До момента Столична община мълчи по тематиката. Не е имало публично известие до медиите. Общинарите желаят и оставката на Фандъкова поради това, че извършва безприкословно прищевките на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Назначението нямаше да е толкоз скандално, в случай че не беше ролята му в зверските побоища над жители по време на миналогодишните митинги против корумпираното ръководство на ГЕРБ и диктатурата на прокуратурата на Иван Гешев ”, се споделя в декларация на общинарите от “Демократична България ”.

В нея се напомня, че Ивайло Иванов отбрани бруталните дейности на полицията против спокойно протестиращи, които извличани под колоните на Министерски съвет и пребити.

“Когато детайлностите от насилието бяха разкрити с цялостната си свирепост в границите на 46-ото Народно заседание, Иванов не се разкая. Той не съжали. Не изрази състрадание към жертвите на полицейската гняв. Не се случи и когато най-сетне Иванов беше освободен от поста си от служебния министър на вътрешните работи ”, се споделя в декларацията.

Общинските съветници декларират, че поради ролята си по време на митингите през лятото на 2020 година Ивайло Иванов не би трябвало да заема каквато и да е служба в Столична община.
 Ивайло Иванов нямал визия кои управителни фрагменти на Министерство на вътрешните работи са в отпуск Ивайло Иванов нямал визия кои управителни фрагменти на Министерство на вътрешните работи са в отпуск
След като разгласи, че си потегля с високо вдигната глава и не съжалява за нищо, което е направил, към този момент някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивай...

" Назначението на Ивайло Иванов е висша безочливост и безобразна проява на зависимостите на Йорданка Фандъкова от своя компрометиран водач. По своето безсрамие то граничи с назначението на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС ", се споделя в декларацията

Пълният текст на декларацията:

Тихомълком, без известие до медиите и евентуално с вярата да не се разчува кметът на София Йорданка Фандъкова назначи някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат. Назначението нямаше да е толкоз скандално, в случай че не беше ролята му в зверските побоища над жители по време на миналогодишните митинги против корумпираното ръководство на ГЕРБ и диктатурата на прокуратурата на Иван Гешев.

Като основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов освен отбрани бруталните дейности на полицията при потушаването на мирните митинги на българските протестиращи. Той твърдеше и продължава да го прави, че органите на реда са се справили съвършено с опазването на публичния ред. Перфектно съгласно него беше да се извличат младежи от митинга на инцидентен принцип. Да се завличат с белезници под колоните на Министерски съвет. Да бъдат ритани. Полицаи да скачат с кубинки върху телата им. Да се пребиват публицисти. И по-късно данните от насилието да се крият, а нарушителите да бъдат прикривани и поощрявани с минимални санкции.

Когато детайлностите от насилието бяха разкрити с цялостната си свирепост в границите на 46-ото Народно заседание, Иванов не се разкая. Той не съжали. Не изрази състрадание към жертвите на полицейската гняв. Не се случи и когато най-сетне Иванов беше освободен от поста си от служебния министър на вътрешните работи заради неуважение на правата и свободите на жителите, нарушение на одобрените международни и европейски професионални стандарти.
 Отстраненият основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Не скърбя за нищо, което съм направил Отстраненият основен секретар на Министерство на вътрешните работи: Не скърбя за нищо, което съм направил
" Тръгвам си от Министерство на вътрешните работи с високо и гордо вдигната глава. Не скърбя за нищо, което съм направил ", съобщи пред публицисти отстраненият главе...

Днес излиза наяве, че Ивайло Иванов е приютен в последната мощно клатеща се цитадела на позорното наличие на ГЕРБ във властта - София. Това е мястото, където водачът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава да кадрува еднолично и да показва неуважение на волята на софиянци, които на два поредни парламентарни избора демонстрираха желанието си за демократична смяна. Ивайло Иванов ще дава отговор за контрола на редица действия, които през годината са се трансформирали в корупционни касички на ГЕРБ. Този човек не просто не би трябвало да заема толкоз основна служба. Той няма място в никоя конструкция на Столична община.

Назначението на Ивайло Иванов е висша безочливост и безобразна проява на зависимостите на Йорданка Фандъкова от своя компрометиран водач. По своето безсрамие то граничи с назначението на Делян Пеевски за ръководител на ДАНС.Тази заповед би трябвало да бъде анулирана неотложно, а София би трябвало да бъде освободена от примката на мракобесното ръководство ГЕРБ в контраст на волята на столичани за независимост, правдивост и народна власт. Това включва и оставката на самата Йорданка Фандъкова като безгласен проводник на прищевките на Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР