Общинските съветници от Демократична България (ДБ) призовават в декларация Столичната

...
Общинските съветници от Демократична България (ДБ) призовават в декларация Столичната
Коментари Харесай

ДБ призовава Столичната община да забрани шествието на „Безсмъртен полк“

Общинските съветници от " Демократична България " (ДБ) приканват в декларация Столичната община да забрани шествие на т.нар „ Безсмъртен полк “ , което е планувано да се състои на 9 май. Това оповестиха от пресцентъра на Демократична България.

В декларацията се показва, че шествието е в чест на Червената войска – окупатор, настанил се в България след 9 септември 1944 г. 

" Неприемливо е в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани флагове на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си разрешава да назовава българските жители „ евроатлантически подлоги ", се споделя в декларацията, представена от прессъобщението от Демократична България.

" Несъмнено събитието ще бъде употребявано като мотив и за изложение на поддръжка към напълно незаконните и в прорез с интернационалното право дейности на съветската войска в Украйна ", считат още общинските съветници. 
 
Шествие " Безсмъртен полк " се състоя за първи път в България на 9 май 2016 година по случай 71-годишнината от края на Втората международна война.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР