Общинските съветници от ДБ Пловдив ще настояват в четвъртък местният

...
Общинските съветници от ДБ Пловдив ще настояват в четвъртък местният
Коментари Харесай

ДБ настоява ПОС да гласува „против“ апорта на акциите от Панаира от Варна

Общинските съветници от Демократична България Пловдив ще упорстват в четвъртък локалният парламент да гласоподава „ срещу “ апорта на акциите от Панаира от Варна.

Според юрист Веселина Александрова от партията, решението ще е историческо, тъй като Общинският съвет на Пловдив може да блокира окончателното завладяване на емблематичния изложбен център от Георги Гергов, само че може и да му го подари.

„ Ако при първата вълна на превземания от страна на Гергов през 2006-2007 година общината не е имала принадлежности за отбрана, то в този момент към този момент има такива, заложени в закона. Затова ще настояваме да задействаме дадената ни в закона блокираща квота и да не сме към този момент в ролята на безгласен наблюдаващ, тъй като в случай че апортът се случи, губим Панаира “, разяснява съветничката от Демократична България.

На сесията в четвъртък от партията ще търсят поддръжка от всички общински съветници в гласуването по проблема. В същия ден от 13 часа е планувано и Общото заседание на акционерите на „ Пълдин Туринвест “, на което да се одобри Община Варна като акционер.

„ Ще настояваме да възложим на кмета Здравко Димитров да апелира решението на събранието, в случай че то се състои “, добави още Александрова.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР