Общинските съветници на Пловдив приеха с 34 гласа за, 10

...
Общинските съветници на Пловдив приеха с 34 гласа за, 10
Коментари Харесай

Приеха бюджетната прогноза със 126 млн. дългове след 3 г.

Общинските съветници на Пловдив одобриха с 34 гласа " за ", 10 " срещу " и един " въздържал се " 3-годишната бюджетна прогноза на града, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Групата на Българска социалистическа партия не поддържа предлагането, защото прогнозата не е импортирана в период, както изисква Законът за обществените финанси. Председателят попита по какъв метод е регистрирана голямата инфлация.

" Отчита се 10%, само че е от огромната потребителска кошница, а действителната, на дребната потребителска кошница, е над 14%. Как се регистрира, дружно с увеличените 300% горива, сила? Ясно е, че войната ще се отрази още по-тежко и следва доста тежка финансова рецесия. Второ, не поддържаме прогнозата за общинския дълг, който от 40 933 000 лева първоначално става 126 419 000 лева в края на интервала ".

Зам.-кметът по финанси уточни, че тази година са заложени за прехрана към 130 милиона лв. и, в случай че войната продължи - ще продължи единствено с тези разплащания. Обясни, че дългът от 126 млн. след три години включва последния заем от 40 млн., както и новия от 44 млн, който следва да се разисква.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР