Общинските съветници на Пловдив гласуваха единодушно и обявиха окончателното спиране

...
Общинските съветници на Пловдив гласуваха единодушно и обявиха окончателното спиране
Коментари Харесай

След протести: Общинските съветници в Пловдив спряха пробива до Водната палата

Общинските съветници на Пловдив гласоподаваха единомислещо и оповестиха окончателното прекъсване на пробива под бул. " Цар Борис Трети Обединител " (до Водната палата).
Още по темата
Това се случи на фона на митингите на жители, които упорстват да се спре плана за пробива, застрояването на 81 декара до Гребния канал, извеждането на украинските бежанци от някогашната белодробна болница, както и да не се гласоподава решението на акционерите на " Пълдинтур Инвест " по отношение на Международен панаир - Пловдив. В началото на съвещанието жителите влязоха в залата, където по време на гласувания на дневния ред, освиркаха съветници, скандирайки " оставка ", което докара до едночасово спиране на съвещанието. 

Решението за пробива включва и основаването на непрекъсната комисия по бюджет, която да ревизира средствата, които са вложени досега и които кметът Здравко Димитров предлага да се дадат на строителната компания като наказателна клауза за спряната работа по плана, съобщи Българска телеграфна агенция.

От дебатите стана ясно, че съветниците считат, че сумата е по-малко от предлаганите 750 000 лв.. В тази сума са включени и 150 000 за възобновяване на разрушеното.

Общинските съветници взеха решение украинските бежанци да останат в постройката на някогашната белодробна болница до момента в който имат нужда от краткотрайна протекция.

Решението бе взето на база предложение на кмета - постройката и теренът към нея да бъдат предоставени на частна болница, която да строи там здравно заведение.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР