Общинските съветници на Ловеч приеха на 31 март Наредба за

...
Общинските съветници на Ловеч приеха на 31 март Наредба за
Коментари Харесай

В Ловеч приеха наредба за изменение на наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в детските градини

Общинските съветници на Ловеч одобриха на 31 март Наредба за изменение на Наредбата за изискванията и реда за записване, отписване и пренасяне на деца в детските градини на Община Ловеч.

Това стана с 30 гласа „ За “, и без гласове „ Против “ и „ Въздържал се “. Измененията се постановат заради отпадането на таксите, заплащани от родителите за прилагане на детски ясли и детски градини от децата им, считано от 01.04.2022 година Освен това е належащо синхронизиране на локалната нормативна уредба с нормативни актове от по-висока степен, акцентира вносителят Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч.

С измененията се регламентира и организацията на работа в детските градини в неучебното време през летните месеци. Промените касаят организацията на работа, както с децата приключили предучилищно обучение, по този начин и с децата от другите възрастови групи, за застраховане на достъпа им до детска градина. Целта е оптимално вземане предвид с ползите на децата и желанията, опциите, трудовата претовареност и задължения на родителите през лятото, след осъществяване на авансово изследване и разискване с тях.

Решението е извънредно значимо и е за положително на жителите, акцентира общинският консултант Доротея Цанкова.

Регламентира се и работата с деца през летните месеци да се провежда по авансово координиран и одобрен месечен график, съгласуван и с нуждата от главно разчистване и настоящи поправки в пространствата, както и с нуждата от прилагане на законоустановения отпуск от личния състав, единствено през неучебното време.

Приета бе и Наредба за изменение и допълнение Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Ловеч. Това стана с 23 гласа „ За “, един глас „ Против “ и един глас „ Въздържал се “.

Работата на съветниците бе прекратена още при започване на сесията заради митинг на някои чиновници на частните траурни организации. Заедно с група жители те влязоха в залата на Общинския съвет с крясъци „оставка“ за шефа на БД „Обреди“, като хвърляха памперси и стотинки, както и обиди към заседаващите. Настояваха и за изключителна точка отвън дневния ред на почналото съвещание.

Поради неспособност за естествена работа ръководителят на Общинския съвет Петър Цолов в профил от залата уредника Симон Милков, а полицията го изведе на открито. След почивката общинските съветници продължиха работа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР