Общинските съветници на Казанлък приеха с 26 гласа за“, 1

...
Общинските съветници на Казанлък приеха с 26 гласа за“, 1
Коментари Харесай

Приеха бюджета на община Казанлък на второ четене 

Общинските съветници на Казанлък одобриха с 26 гласа „ за “, 1 „ срещу “ и 7 „ въздържали се “ на второ четене бюджета на Общината за 2020 година на днешното си съвещание. Направените сред двете четения оферти на политическите партии бяха утвърдени от кмета Галина Стоянова. 
Сред тях са 50 хиляди лв. за асфалтиране на улици и полагане на бордюри в с. Бузовград, 42 хиляди лв. за асфалтиране на две улици и четири дъждоотока в Овощник. При съществуване на икономии в издръжката на общинската администрация ще бъде осъществено и предлагането за създаване на осветителна система на Художествена изложба „ Казанлък “ и Исторически музей (ИМ) „ Искра “ с 50 хиляди лв..
Сред направените промени сред първо и второ четене, гласувани на днешното съвещание е и дотация от малко над 21 хиляди лв. за „ Индустриална зона - Казанлък “ ЕООД, защото до привличането на вложители сдружение не може да генерира доходи, както и 50 хиляди лв. за ремонт и преустрояване на фондохранилището на ИМ “Искра “ от делегираната държавна активност на институцията като вторичен разпоредник. 
67 милиона лв. е рамката на Бюджет 2020 на община Казанлък, който е рекорден  и е с близо 15% повече от 2019 година Почти 28 милиона са плануваните доходи от локални действия, а малко над 38 милиона са делегираните държавни действия. Инвестиционната стратегия за актуалната година е в размер на 9 352 414 лв.. Ще бъдат издължени заемите на общината и заложените обществени политики, които Галина Стоянова разгласи при започване на мандата си ще се извършват със лични средства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР