Общинските съветници на ГЕРБ ще поискат от националното ръководство на

...
Общинските съветници на ГЕРБ ще поискат от националното ръководство на
Коментари Харесай

ГЕРБ-София иска отстраняване на областния управител: Нямаме ѝ вяра на Вяра

Общинските съветници на ГЕРБ ще изискат от националното управление на партията отстраняването на регионалния шеф на столицата по време на ротацията. Те упрекват Вяра Тодева в политическа поръчка. " Нямаме ѝ религия на Вяра ", съобщи Георги Георгиев, член на Столичния общински съвет.

" Щеше ли регионалната шефка на " Промяната " Вяра Тодева да блокира законно определените комисии към СОС, в случай че Борис Бонев беше сбъднал фантазиите си да ги овладее – мощно се колебая ", разяснява ръководителят на Групата на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Антон Хекимян. По думите му, извършеното на 8 февруари общинско съвещание е изцяло законно, тъй като болшинството общински съветници са дали своят вот за неговото осъществяване и за удължаването му. " Обществото би трябвало да получи отговор от ПП-ДБ-СС за какво гласоподаваха в поддръжка на провеждането на това съвещание, упорстваха за неговото удължение до приемане на състава на комисиите, а в този момент блокираха работата на определените комисии посредством личния си регионален шеф? ", сподели още Хекимян. 

" Тормозът от страна на Борис Бонев и Васил Терзиев над София продължава. Това го виждаме с решението на регионалния шеф от през днешния ден, с което връща решението за избора на комисиите в Столичния общински съвет. Това, което прави Тодева, назначена от Политическа партия, е осъществяване на политическа поръчка ", съобщи и Антон Хекимян.
 
" Тя е сложена на този пост, с цел да бъде представител на страната, а не партиен деятел. Днес тя се прояви като деятел на ПП-ДБ и " Спаси София ". Днес отново е дръпната ръчната спирачка. Аз, като ръководител на групата на ГЕРБ-СДС в СОС, от името на моите сътрудници, ще желаяме от националното управление на ГЕРБ нейното премахване. Възможно е това да се случи по време на ротацията ", сподели Хекимян.

Избраният за ръководител на отрасловата комисия към СОС Мирослав Боршош разяснява, че с решението си Вяра Тодева блокира над 600 културни събития в София, които в последните три месеца са на изчакване поради неналичието на решения от страна на ръководещите. По думите му, същото важи и за бранш " Образование ", тъй като няма решение по отчетите, свързани с паралелките в учебните заведения. " Областната шефка на " Промяната " простреля в тила кмета на " Промяната " Васил Терзиев, блокирайки решенията на личната му администрация. Действието на Вяра Тодева хвърля Столична община в следващата тежка управническа рецесия. София е изцяло блокирана! ", акцентира Боршош. 

 ПП-ДБ-СС към този момент 15 понеделника не извършват обещанието си към столичани да стартират да работят за София в деня след изборите. " Избраните за ръководещи столицата блокират значими решения за София поради политическото си незнание. Ние отпушихме работата на СОС, избирайки номинирания от ПП-ДБ-СС за ръководител и изпълнявайки задължението си към жителите като общински съветници ", сподели определеният за ръководител на икономическата комисия Прошко Прошков.
 
Той разяснява, че Вяра Тодева е блокирала решението на СОС за започване на работа на комисиите, изпълнявайки политическо решение на ПП-ДБ-СС и в прорез с всички публични упования. " Връщането на решението за избор на комисиите към Съвета е жестоко проявление на демокрацията. " Спасителите " си търсят причина СОС да не стартира работа 16-ти следващ понеделник. Настояваме държавното управление да премисли ролята на Вяра Тодева като регионален шеф след ротацията на 6 март, тъй като тя е предопределение на държавното управление, а намесата й в работата на СОС е непозволена ", съобщи още Прошков.

Избраният за ръководител на бюджетна комисия Димитър Вучев съобщи, че регионалният шеф на София еднолично е блокирала разглеждането на най-важния документ за столицата – бюджетът за 2024 година. " Месеци наред бюджетът на София е блокиран – той не може да бъде обсъждан без работещи комисии. Искахме да стартираме работата си по бюджета още във вторник, само че под натиска на ПП-ДБ-СС Вяра Тодева спря работата ни ", съобщи той.  
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР