Общинските съветници на БСП в София и депутатите на партията

...
Общинските съветници на БСП в София и депутатите на партията
Коментари Харесай

БСП ще бори новата тарифна политика на столичния градски транспорт

Общинските съветници на Българска социалистическа партия в София и депутатите на партията стартират битка против за билети и карти в градския превоз в столицата, влезнала в действие от Нова година, с която билетът, продаван в рейса, тролея или трамвая от лидера скача от 1,60 на 2 лв., както и отпадат месечните карти единствено за метро и тази за една линия. Това оповестиха от партията на взаимен брифинг в коридорите на Народното събрание, даден от депутати и общински съветници от " столетницата " в Столичния общински съвет.

" Поводът за брифинга е водената от Столична община тарифна политика за билетите в всеобщия градски превоз и скандалното решение по отношение на повишение на цената на билета на 2 лв. и анулацията на избран тип транспортни документи, а точно - картата за една линия, която е най-масово употребяваната. Това решение беше взето в Столичния общински съвет с болшинство от политическите групи на ГЕРБ, " Патриоти за София ", " Демократична България " и Борис Бонев.

Тези хора покачиха цената на билета и лишиха стотици хиляди столичани от опцията да употребяват комфортните транспортни документи " , съобщи ръководителят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски.
 Омбудсманът: Градският превоз не притегля – отблъсква столичани
Омбудсманът: Градският превоз не притегля – отблъсква столичани

Призовава разпоредбите да се трансформират

Иван Таков, ръководител на групата общински съветници на Българска социалистическа партия в СОС категорично акцентира - от партията му са дали своят вот изрично срещу промените и предложили картата за една линия и за метрото да не отпадат. Така за учениците картата скочила от 9 на 20 лв., а за пенсионерите - от 11 на 25 лв..

А какво следва оттук насетне? " Групата на Българска социалистическа партия в незабавен порядък ще внесе отчет за смяна в тази разпоредба , като нашите оферти ще бъдат включени в този отчет. Ние държим да не бъде прехвърляна тежестта на жителите. Разбираме за финансовите проблеми на градския превоз, само че те не би трябвало да бъдат прехвърляни върху жителите и гостите на София.

Депутатите от Българска социалистическа партия пък от своя страна може да сезират Сметната палата, която да ревизира финансовото положение на Центъра за градска подвижност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР