Общинските мобилни екипи за имунизация срещу COVID-19 са в готовност

...
Общинските мобилни екипи за имунизация срещу COVID-19 са в готовност
Коментари Харесай

Вирусът у нас: Мобилни екипи за ваксинация тръгват из Пловдивска област

Общинските мобилни екипи за имунизация против COVID-19 са в подготвеност да възобновят работата си от идната седмица. До тогава би трябвало да бъдат обезпечени задоволително количества от трите налични в страната препарата – на „ АстраЗенека ”, „ Пфайзер ” и „ Модерна ”.

„ В моментна актуализираме описите с искащи. Изработваме график, маршрутизация, с цел да можем да тръгнем по огромните предприятия. Имаме поръчки от много колективи ”, изясни пред  TrafficNews  директорът на дирекция „ Здравеопазване “ в Община Пловдив доктор Калин Калинов.

Двата специализирани автомобила, оборудвани като преносими имунизационни центрове, още веднъж ще обслужват огромни общински, частни и държавни предприятия в Пловдив и региона. Екипите ще са в помощ и на мъчно преносими възрастни хора, които нямат опция да се придвижат до имунизационен център или до кабинета на своя фамилен доктор. Също по този начин те ще обикалят отдалечените обитаеми места в региона, където няма здравна услуга и опция хората да се ваксинират.

Д-р Калинов показа, че след краткотрайното прекъсване на ваксина цията с „ АстраЗенека ” доста хора са отказали да си слагат този препарат. И са декларирали, че желаят РНК ваксина на „ Модерна ” или „ Пфайзер ” или която и да е друга – в това число векторните Спутник V, китайската, Джонсън и Джонсън.

„ Моето персонално мнение по отношение на ваксина та на „ АстраЗенека ” е, че тук става въпрос за корпоративна война. Повече от половината лекари и здравни служащи се имунизираха с тази ваксина. Аз също ще се имунизирам с „ АстраЗенека ”, когато ми спадне равнището на антителата. Тя с нищо не е по-лоша от всички останали векторни ваксини ”, счита доктор Калин Калинов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР