Общински служители продължават дейностите по отстраняване на червената боя, с

...
Общински служители продължават дейностите по отстраняване на червената боя, с
Коментари Харесай

Още не могат да изчистят Паметника на Альоша в Русе

Общински чиновници не престават дейностите по премахване на алената багра, с която бе залят Паметникът на Альоша в Русе

Припомняме, че през нощта на националния празник 3 март монументът бе нападнат на два пъти, като посредством видеонаблюдението и намесата на полицията бяха арестувани двама обособени причинители, написа.

Дни преди този момент паметникът отново бе залят с алена багра и общината трябваше да го чисти.

За да се отстранят последствията от вандалските прояви, се постанова да се пренасочват хора и техника, както и да се разходват общински средства. Русенци, които минават около паметника, не утвърждават случилото се и са възмутени. Според тях това не е гражданска позиция, а чист вандализъм.

При огледа на място наоколо до паметника са открити черупки от яйца. Смята се, че наличието на яйцата е било извадено, вътре е била напълнена алена багра и с тях е била замеряна фигурата.

Почистването на паметника се прави под управлението на експерти, като се употребяват вишка и пясъкоструйка, закупена от общината за унищожаване на графити. Вече е почистена предната част на фигурата и пространството зад нея. Направени са проби за унищожаване на боята по двата странични бронзови барелефа и в идващите дни работата по тях ще продължи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР