Общински съветници в Бургас застанаха срещу свои съпартийци по повод

...
Общински съветници в Бургас застанаха срещу свои съпартийци по повод
Коментари Харесай

Бургаски общински съветници от БСП се обявиха срещу депутати от своята партия

Общински съветници в Бургас застанаха против свои съпартийци във връзка Факултет по медицина в града. Те излязоха с декларация в която се споделя: “
Ние, общинските съветници от групата на Българска социалистическа партия – Бургас, показваме своето отвращение и остро противоречие с изразената позиция пред медиите на народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ”доц. доктор Георги Иванов, доктор Илиян Тимчев и доктор Иван Ибришимов във връзка тяхно запитване до министъра на опазването на здравето. В своите изказвания те оспорват правото и целесъобразността за съществуването на медицински факултет в университета „ Асен Златаров ” в Бургас “.
Според съветниците тези изявления са подбудени от локален национализъм и не отразяват вижданията на Българска социалистическа партия в целокупност за развиване на здравното обучение за разкриване на медицински факултет в Бургас. Като доказателство за това те акцентират, че бургаските депутати от Българска социалистическа партия, дружно със своите сътрудници от други политически сили от години се борят за концепцията в Бургас да има медицински факултет.
„ Сега има два здравни факултета, извоювани с общите старания на бургаските депутати, без значение от партийната принадлежност.
Ние, като общински съветници от Българска социалистическа партия – Бургас, заставаме изрично зад концепцията за реализация на медицински факултет в град Бургас и ще поставим оптимални старания това начинание да приключи с триумф “ се споделя още в декларацията, която е невиждана във връзка с единността на общинските съветници от всички групи, без значение на тяхната политическа принадлежност.
От Политическа партия ГЕРБ също показаха с позиция по тематиката: “
Групата на общинските съветници от ГЕРБ-Бургас не може да не реагира на тези смущаващи претенции. Приемаме ги съществено, те идват от депутатите – доцент доктор Георги Йорданов, доктор Илиян Тимчев и доктор Иван Ибришимов ”, се споделя в декларация на съветниците. Откриването на Факултет по медицина е историческо събитие за града, съгласно тяхната позиция. Те са озадачени от рекомендациите на доцент Георги Йорданов от Българска социалистическа партия, бургаските студенти да се образоват за медици в други градове на страната или в чужбина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР