Общински съветници от ВМРО настояват за възстановяване на транспортната линия

...
Общински съветници от ВМРО настояват за възстановяване на транспортната линия
Коментари Харесай

ВМРО настоява за възстановяване на маршрутките по линия София-Костинброд-Сливница

Общински съветници от Вътрешна македонска революционна организация упорстват за възобновяване на транспортната линия София-Костинброд-Сливница.

Карлос Контрера - зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация и общински консултант в Столичния общински съвет, и Юлиан Ангелов - общински консултант в Общински съвет – Костинброд, упорстват кметът на София и регионалният шеф на област София да намерят бързо решение за линията София-Костинброд-Сливница. В свое писмо те желаят бързо решение на проблема.

В общините Сливница и Костинброд беше публикувана информация, че транспорт на пасажери по маршрутна линия София-Сливница, преминаващи през Първи регион на град Костинброд, няма да се реализира. Като причина се акцентира отводът на досегашния оператор да извършва курсовете, защото не му е стопански рентабилно.

Маршрутните написания по линия София-Сливница са одобрени на 20.02.2007 година. Към сегашния миг осъществяването на автобусната линия се извършва според контракт сред възложител Столична община и реализатор „ Юнион Ивкони “.

Срокът на контракта сред възложителя - Столична община, и изпълнителя по отношение на по този начин наречените „ маршрутки “ е прекратен. Няма нов контракт сред компанията и Столична община. Доколкото ни е известно регионалният шеф на област София е дал позволение за възлагане по изключение, само че липсват претенденти, които биха се съгласили да обслужват линиите.

Проблемът е извънредно значителен, тъй като сензитивно утежнява транспортното обслужване на живущи и работещи в общините Сливница, Костинброд и Столична община. Липсата на проведен междуградски превоз неизбежно ще се отрази като растеж на пътуванията с персонални коли, както и до фактическа неспособност на жители изобщо да се придвижват сред обитаемоте места (т.нар. транспортна бедност).

До сегашния миг, в който преустановиха своята активност, маршрутките по линията София-Сливница, прекосяваха през град Костинброд: Първи регион, бул. „ Йордан Йовков “, ул. „ Обединена “, село Петърч/до град Сливница и назад.

Налице е извънредно сериозен проблем.

Предлагаме кметът на Столична община да организира неотложно договаряния и съвещания с транспортни оператори, които да поемат обслужването на линията София-Сливница и да бъде предоставено директно на оператор, който е подготвен да стартира и прави обслужването.

В случай, че договарянията от страна на Столична община са несполучливи, предлагаме да бъде стартирана процедура пред Областна администрация - София квотата на Столична община по транспортната скица София-Сливница да бъде трансферирана на община Сливница, която да организира процедура и да обезпечи контракт с транспортьор. Наясно сме, че второто предложение е мъчно откъм процедура и е дълго като период, по тази причина молим Столична община да организира допустимо най-скоро договаряния и да разпореди незабавно на оператор линията София-Сливница.

Изразяваме мнението на хиляди жители от трите общини, които слагат въпроса пред нас като общински съветници и упорстват за незабавно, неотложно институционално решение.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР