Общински съветници от ГЕРБ-СДС предлагат изменения в Наредбата за управление

...
Общински съветници от ГЕРБ-СДС предлагат изменения в Наредбата за управление
Коментари Харесай

Нови възможности за спорта предлагат общински съветници от ГЕРБ-СДС в СОС

Общински съветници от ГЕРБ-СДС оферират промени в Наредбата за ръководство и предписание с общински спортни обекти и за финансовото подкрепяне на спортната активност на територията на Следствен отдел към окръжна прокуратура. С тях ще се улесни построяването на спортни обекти в столицата, ще се даде опция - терени, които са неизползваеми да се трансфорат в облагородени и притегателни за софиянци и гостите на града места, ще се даде по-голям късмет за публично-частно партньорство в тази област и не на последно място - Наредбата ще се синхронизира със Закона за спорта.
За да бъдат отстранени нормативните несъответствия се предлага да отпадне ограничаването, съгласно което единствено обекти – частна общинска благосъстоятелност, могат да бъдат предмет на право на градеж и право на прилагане, както и да отпадне ограничаването, съгласно което единствено обекти – обществена общинска благосъстоятелност, могат да бъдат предоставени на концесия.
 Сидеров отсъствал в 24 от общо 33 сесии на СОС, желаят отстраняването му като консултант Сидеров отсъствал в 24 от общо 33 сесии на СОС, желаят отстраняването му като консултант
Председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков да санкции или в профил общинския консултант и водач на “Атака ”...
Какво на процедура значи това – дава се опция да се учредява право на прилагане и право на градеж безплатно за период до 30 години в интерес на състезателен клуб, спортна федерация, единен състезателен клуб.
Това ще е допустимо, откакто се открие процедура с решение на СОС, претендентът подаде заявление до кмета, в което показва капиталовата си стратегия, в период от два месеца то бъде оповестено и минало през публични разисквания. В случай на постъпили повече от едно предложение – комисия по желание на реализатор отсява плановете и СОС взима дефинитивно решение.
„ За 2021-а година близо 3,3 млн. лв. са отделени за спортни действия в София. С измененията в Наредбата ще дадем опция на доста повече клубове и спортни федерации да влагат в спортни уреди, които са на общински терени. Другата опция, която промените ще дадат е повече видове терени да могат да се употребяват за създаване на спортна инфраструктура. “ – разяснява общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев, който е един от основателите на нормативните промени.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР