Общински съветници от ГЕРБ-СДС алармираха, че се провежда чистка в

...
Общински съветници от ГЕРБ-СДС алармираха, че се провежда чистка в
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС алармират: Провежда се чистка в Столичната община и районните администрации

Общински съветници от ГЕРБ-СДС сигнализираха, че се организира чистка в Столичната община и в районните администрации. По думите на Георги Георгиев досега са освободени от работа 325 чиновници, което е коствало на софиянци 1, 4 милиона лв. за компенсации.

" Срещу тези 1,4 милиона лв. можеше кметът да построи 30 или 40 даже детски площадки в квартала. Пари за детски площадки няма да има. Пари за заплати на медицинските сестри знаете, че бяха отказани преди две седмици. За два месеца щяхме да успеем да увеличим заплатите на медицинските сестри ", разяснява той.

 
В отговор на обвиняванията заместник- кмета по финансите Иван Василев изясни, че изплатените обещетения са на стойност близо 728 хиляди лв..

" Изплатените компенсации за същия интервал са общо 727 880,40 лева. 296 000 от тях са за необработен годишен отпуск от тези чиновници, които са освободени, 212 000 по закон за пенсиониране, и 137 000 уговорено обезщетение в хипотезата по самодейност на работодателя, или приблизително на човек сме изплатили 6 856 лв. ", посочи Василев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР