Общински съветници от БСП настояват Столична община да докаже реално

...
Общински съветници от БСП настояват Столична община да докаже реално
Коментари Харесай

Общинари питат колко е спестената енергия от енергоефективни инвестиции

Общински съветници от Българска социалистическа партия упорстват Столична община да потвърди действително спестената сила против направените милионни вложения по планове за енергийна успеваемост и ВЕИ. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия - София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов.

По този мотив съветниците от Българска социалистическа партия ще внесат запитване и ще изискат подробна информация за всички разноски , направени от Столична община по разнообразни енергийни планове.

По думите на Паргов питането им ще бъде в над 10 въпроса. " Ще пожелаеме от Следствен отдел към окръжна прокуратура да ни дават и информация за типа на отпадъците, употребявани за произвеждане на RDF гориво, тъй като се оказа, че съгласно специалистите в общината RDF-а бил биогориво ?! Подобно изказване на " специалистите " в общината приказва за потресаваща непросветеност ", приключи Калоян Паргов.

 Опозиционни партии не желаят нова фабрика за обработка на RDF боклук
Опозиционни партии не желаят нова фабрика за обработка на RDF боклук

Проектът ще коства на общината 67 млн. евро

Левите общинари желаеха първите три точки с отчети от дневния ред на идната сесия на СОС в четвъртък , импортирани от кмета Йорданка Фандъкова, да бъдат отсрочени и модифицирани. Те са за отчетите, свързани с Плана за деяние за стабилно енергийно развиване на Столична община 2012-2020 година, с Плана за деяние по енергийна успеваемост (ПДЕЕ) за интервала 2017-2019 година и с Програмата за поощряване потреблението на сила на възобновими източници и биогорива (ПНИЕВИБ) за интервала 2017-2019 година

Според общинарите трите документа са цялостни с остарели и неточни данни и не са синхронизирани между тях. Това искане беше отхвърлено с болшинството на ГЕРБ.

По думите на Калоян Паргов в питането ще бъдат включени и въпроси, свързани с превоза в София . " Настояваме да знаем какъв брой са изминатите километри , потреблението на електрическа и топлинна сила в общинските сдружения Столичен автотранспорт, Столичен електротранспорт, ЦГМ, Метрополитен за интервала 2015-2018 година ", сподели заместник-председателят на Комисията по превоз и туризъм към СОС от Българска социалистическа партия. Този интервал е обзет от Плана за деяние по енергийна успеваемост.

Общинарите от Българска социалистическа партия желаят п одробна информация по типове горива, брой транспортни средства . Те упорстват справката да е по киловатчаса и с пресмятане в лв..

Общинарите желаят да знаят има ли осъществени енергийни обследвания на уличното и парковото осветяване на територията на града , както и дали са изпълнени ограничения за енергийна успеваемост на уличното и парковото осветяване. Те желаят да знаят осъществяването на планувани енергоспестяващи ограничения на уличното и парковото осветяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР