Общински съветници на Демократична България“ настояха институциите да се сезират

...
Общински съветници на Демократична България“ настояха институциите да се сезират
Коментари Харесай

„Демократична България“ иска разследване на Боршош като управител на НДК

Общински съветници на „ Демократична България “ настояха институциите да се сезират и да проверяват разноските в първата година на ръководство на НДК от, когато запасът от 9 милиона лв. се изпарява и сдружението излиза на загуба.
Яна Тодоранова, Михаил Паргов и Симеон Ставрев също по този начин го приканиха да се отдръпна като заместник-кмет на София по просвета, обучение, юношески действия и спорт поради трайни бизнес обвързаности с.
Преди няколко месеца Боршош беше оневинен по обвиняванията за занемареност по отношение на ремонтите в НДК преди европредседателството, като повода беше неразбираемото обвиняване от прокуратурата. Скоро по-късно беше назначен за заместник-кмет.
Съветниците от „ Демократична България “ обаче упорстват прокуратурата, АДФИ и икономическа полиция да проверяват по-ранен интервал от ръководството на Боршош.
Още с встъпването си като изпълнителен шеф на НДК през 2014 година той наследява 9 милиона лева запас, който е изразходван за една година за поправки, разширение на щата и възнаграждения. Сред разноските обаче личат и 23 000 лв. за обезпечаване на първокласен метод на живот на самия Боршош. Сред тях са 19 800 лева за заведения и заведения за хранене в България и чужбина, 1500 лева за куфар Bricks и мобилен телефон за 2500 лева без да са одобрявани от Съвета на шефовете, проличава от документи, с които съветниците разполагат.
„ Смятаме, че има задоволително обстоятелства и условия, поради които виновните органи би следвало да се самосезират – прокуратурата, АДФИ, икономическа полиция. Редно е това сдружение да бъде одитирано от Сметната палата и да се върне до годините на ръководство на господин Боршош. Като политическа мощ в идващия парламент ще настояваме да се провокира подобен одит и ще следим дали институциите ще си свършат работата “, разгласи Яна Тодоранова от групата на „ Демократична България “.
 Официално: Фандъкова назначи Мирослав Боршош за зам.-кмет на София Официално: Фандъкова назначи Мирослав Боршош за зам.-кмет на София
Мирослав Боршош е назначен за зам.-кмет по направление “Култура, обучение, спорт и юношески действия ” на Столична община...
Тримата общински съветници напомнят и покупко-продажбите, които Боршош прави в предишното непосредствено с Делян Пеевски или с компании от неговото обграждане. Като издател на вестник „ Новинар “ и уеб страницата „ Всеки ден “, Боршош два пъти е продавал своя бизнес на медийната група на глобения от Съединени американски щати някогашен народен представител от Движение за права и свободи. Отделно през годините е бил в редица съдружия с Мартин Радославов, издател на жълтия уебсайт blitz.bg и също считан за част от медийното обграждане на Пеевски.
„ Неговият сектор обгръща най-горещата тематика в София – тази с детските градини. Той е назначен в миг, в който Столична община възнамерява бурно строителство на детски градини и желае да отнеме функционалностите на районните администрации. Човек с подобен морал сега дава отговор за културата, образованието и децата в София “, добави Тодоранова.
Съветниците имат терзания, че стилът на ръководство на Боршош на НДК, обвързван със съмнителни и голословни разноски, както и близостта му с обкръжението на Пеевски, са задоволителни да се сложи под въпросът дали би трябвало да заема поста на заместник-кмет.
„ Изчерпа ли се аварийна пейка на Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова от хора, за които няма подозрения за моралните им качества? Макар и за малко почнал като заместник-кмет дали не е редно господин Боршош да си подаде оставката “, сподели Михаил Паргов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР