Общински съветници, деца и граждани събираха пластмасови бутилки и отпадъци

...
Общински съветници, деца и граждани събираха пластмасови бутилки и отпадъци
Коментари Харесай

По повод Световния ден на рециклирането: Събираха пластмасови бутилки и отпадъци в Монтана

Общински съветници, деца и жители събираха пластмасови бутилки и боклуци в един от парковете на Монтана. Инициативата е във връзка Световния ден на преработването. На една от алеите в парка към този момент са сложени и няколко „ шишеяда “, в които всеки може да изхвърли ненужната му към този момент опаковка от вода, сокче или безалкохолна напитка.
Най-ентусиазирани в почистването бяха децата от Четвърта детска градина „ Калинка “
„ Събирахме отпадъци и шишета, да е чисто ”, изяснява едно от децата.
За първи път предходната година в парк Монтанензиум бе подложен един шишеяд и с него са събрани над 1 звук пластмасови бутилки, които са предадени за преработване.
„ Получихме 5 000 лева с тях ще закупим кошчета за кучешките изпражнения, които ще бъдат инсталирани в парковете. Ще създадем осведомителни табели, които да притеглят и стимулират и деца и родители да изхвърлят отпадъците на избраните за това места ”, изясни Надя Младенова, шеф на общинско сдружение.
Призивът на общинския консултант Станимир Стоев е „ това да се случва през цялата година, с цел да порастват децата ни здрави, за тяхното бъдеще и за чиста природа ”.
Най-малките участници в почистването получиха специфични награди с логото на контейнерите за разделно събиране на пластмасови, хартиени и железни боклуци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР