Общински съвет за намаляване на риска от бедствия проведе втора

...
Общински съвет за намаляване на риска от бедствия проведе втора
Коментари Харесай

Превантивни мерки при бедствия и аварии бяха обсъдени в Благоевград

Общински съвет за понижаване на риска от бедствия организира втора среща в Благоевград.

Заместник-кметът по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева откри срещата и приветства всички участници от името на кмета на община Благоевград и ръководител на Съвета доктор Атанас Камбитов.

Инж. Любен Терзийски, основен експерт „ ОМП “ в Община Благоевград показа предложение, Общинският проект за понижаване на риска от бедствия да бъде в сходство с Общинския проект за отбрана при бедствия, като предлагането се състои от наложителни елементи – земестресение, наводняване, радиационна повреда,снежна стихия, снегонавявания и поледици, горски пожари, промишлени повреди, огромни транспортни произшествия, свлачища единствено за общините с регистрирани свлачища, спиране на доставките на съществена стока/услуга, пожар- градски условия. Предложението бе признато единомислещо, като ще бъде направена и Заповед.

На съвещанието участваха още представители на Министерство на вътрешните работи, Районна пожарна служба-Благоевград, Басейнова дирекция-Благоевград, МБАЛ-Благоевград, БЧК-Благоевград, Областно пътно ръководство,ВиК-Благоевград, ЧЕЗ, РЗИ-Благоевград и Национален институт по метеорология и хидрология.

По време на срещата бе назначена и работна група, екип от експерти, които да организират регулярни срещи.
 dsc_0596  dsc_0600  dsc_0601  dsc_0607
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР