Общински съвет за намаляване на риска от бедствия проведе втора

...
Общински съвет за намаляване на риска от бедствия проведе втора
Коментари Харесай

В Благоевград обсъдиха превантивни мерки при бедствия и аварии

Общински съвет за понижаване на риска от бедствия организира втора среща в Благоевград. Заместник-кметът по строителство и сигурност инж. Емилия Тунева откри срещата и приветства всички участници от името на кмета на  община Благоевград и ръководител на Съвета доктор Атанас Камбитов.

Инж. Любен Терзийски, основен експерт " ОМП “ в Община Благоевград показа предложение, Общинският проект за понижаване на риска от бедствия да бъде в сходство с Общинския проект за отбрана при бедствия, като предлагането се състои от задължителни  елементи -  земетресение, наводняване, радиационна повреда,снежна стихия, снегонавявания и поледици, горски пожари, промишлени повреди, огромни транспортни произшествия, свлачища единствено за общините с регистрирани свлачища, спиране на доставките на съществена стока/услуга, пожар- градски условия. Предложението бе признато единомислещо, като  ще бъде направена и Заповед.

На съвещанието участваха още представители на Министерство на вътрешните работи, Районна пожарна работа - Благоевград, Басейнова дирекция - Благоевград,  МБАЛ - Благоевград, БЧК - Благоевград, Областно пътно ръководство, ВиК - Благоевград, ЧЕЗ, РЗИ - Благоевград и Национален институт по метеорология и хидрология.

По време на срещата бе назначена и работна група, екип от експерти, които да организират регулярни срещи.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР