Общински съвет в Пловдив одобри параметрите на заем за довършването

...
Общински съвет в Пловдив одобри параметрите на заем за довършването
Коментари Харесай

Община Пловдив отпусна нови 24 млн. за стадионите на Ботев и Локомотив

Общински съвет в Пловдив утвърди параметрите на заем за довършването на стадионите " Ботев " и " Локомотив " и за строителството на нов плувен комплекс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той е в размер от близо 44 милиона лв., от които по 12 млн. за двата стадиона - надлежно " Христо Ботев " и " Локомотив ", и 20 млн. за плувния комплекс, като за него ще се търси финансиране от Фонда за стабилно градско развиване.

Всяко перо от заема ще е с оптималната рента от 3 на 100 и 20-годишен период за погасяване.

Общинските съветници от Българска социалистическа партия предложиха да се изискат пари за тези обекти от страната. Те прецизираха, че за арената на " канарчетата ", с изключение на тази сума, ще бъдат нужни още 16 млн. лв. за довършването му.

Социалистите попитаха за какво се строят игрища единствено на тези два футболни клуба, откакто от поддръжка се нуждаят и останалите два - на " Спартак " и " Марица ", както и за други спортове отвън футбола и плуването.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отговори, че предпроектното изследване за стадион " Христо Ботев " демонстрира, че са нужни 53 милиона за довършването му. По думите му 25 милиона са отпуснати от страната (по времето на Бойко Борисов, бел. ред.), а гласуваните през днешния ден 12 милиона ще са за цялостна козирка, с цел да могат да се играят мачове от евротурнирите и Първа лига.

На стадиона на " Марица " сме проектирали трибуната и козирката, сподели Димитров. Той изясни, че концесионерът на ст. " Спартак " желае да се направи нова концесия. Строят се две зали за волейбол и баскетбол в регион " Западен ", сподели още кметът.

През предходната есен Община Пловдив отпусна близо 6 милиона лв. от бюджета си за стадионите на безконечните пловдивски противници. По предварителни планове и двата към този момент трябваше да са подготвени.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР